Відбулася нарада з питань реалізації проєкту Erasmus+ KA2 “Розробка та впровадження Liberal Arts Studies в Україні (LibArt_UA)”

Відбулася нарада з питань реалізації проєкту Erasmus+ KA2 “Розробка та впровадження Liberal Arts Studies в Україні (LibArt_UA)” у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. У нараді взяли участь ректорка університету, докторка педагогічних наук, професорка Марина Гриньова, проректор із наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор Василь Фазан, декан факультету технологій та дизайну, кандидатка педгогічних наук, доцентка Юлія Срібна, начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків, кандидатка психологічних наук доцентка Ірина Когут, начальник навчально-методичного відділу Дмитро Лобода, провідна фахівчиня відділу професійного розвитку освітян, доцентка кафедри культурології, філософії та музеєзнавства Віта Дмитренко, та менеджер проєкту LibArt_UA, завідувач кафедри культурології, філософії та музеєзнавства, доктор історичних наук, професор Олександр Лук’яненко.

Присутні обговорили результати зустрічі консорціуму закладів вищої освіти у Познані влітку 2024 року, на якій відбулося узгодження вихідних позицій виконання проєкту розбудови потенціалу вищої освіти Еразмус+ «Створення і впровадження програм навчання Liberal Arts в Україні» (LibArt_UA). Начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків Ірина Когут повідомила про головне завдання проєкту, яке полягає у розробці та запровадженні у п’яти українських університетах бакалаврських міждисциплінарних студентоорієнтованих програм, що включають в себе обов’язкову індивідуальну траєкторією навчання за принципами LiberalArts. Проректор із наукової роботи Василь Фазан пояснив, що програма буде забезпечена інструментами внутрішнього забезпечення якості освіти, належною підготовкою викладачів і студентів, а сам проєкт спрямований на розробку рекомендацій виконання міждисциплінарних програм для освітніх програм усіх рівнів навчання.

Менеджер проєкту Олександр Лук’яненко зауважив, що проєкт реалізуватиметься спільно з п’ятьма європейськими університетами  (Братиславська міжнародна школа Liberal Arts (Словаччина), Варшавський університет (Польща), Познанський університет імені Адама Міцкевича (Польща), Гіссенський університет імені Юстуса Лібіха (Німеччина) і Маастрихтський університет (Нідерланди)) та чотирма українськими закладами вищої освіти (Запорізький національний університет, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Ізмаїльський державний гуманітарний університет). Серед  асоційованих партнерів проєкту є Європейський консорціум Liberal Arts and Sciences (ECOLAS), Міністерство освіти і науки України та Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти України.

Присутні обговорили результати участі університету у дільності Міжнародної літньої школи «Liberal Arts Workshop» у м. Позань (Республіка Польща) упродовж 20-25 липня 2024 року у рамках проєкту «BNI-UE-2023-23: Співпраця Університету Адама Міцкевича з університетами України в рамках альянсу Європейських університетів».

Ректорка Марина Гриньова наголосила, що проєкт LibArt_UA дозволить посилити плідний обмін досвідом між українським та європейськими університетами, употужнить процес підвищення кваліфікації науково-педагогічних співробітників та менеджменту.

You may also like...