ВОЛОНТЕРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ КУЛЬТУРОЛОГІЇ

Майбутній культуролог Даниїл Дзябенко з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну займається активною волонтерською роботою. Разом із своєю родиною він спочатку допомагав готуватися до можливої окупації Полтави московськими зайдами, допомагаючи у різних локаціях міста готувати «коктейлі Молотова», які в Україні отримали патріотичну назву «Бендера смузі». Згодом юнак почав допомагати українським військовим, виконуючи фізичну роботу на будівництві укріплень та по господарству. Разом із дружиною Даниїл організував закупівлю речей для наших захисників.

Разом із громадою Церкви Христової долучився до активної допомоги внутрішньо-преміщеним особам: комплектували та доставляли продуктові набори для переселенців, які проживали у гуртожитках Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка та в Полтавському художньому ліцеї імені Софії Русової. Окремо Даниїл Дзябенко займався допомогою людям похилого віку міста Полтава, які опинилися в скрутному становищі у перші місяці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

З часом його активність вийшла за межі нашого міста. Наприкінці весни він перевіз до Івано-Франківська, де й далі продовжує допомагати військовим та переселенцям. Разом з однодумцями юнак долучився до процесу прийому та розселення біженців на Західній Україні. Студент став одним із тих, хто в числі групи волонтерів допомагав евакуювати  людей з постраждалих районів України. Зокрема, з Запоріжжя, Ізюму та Бахмута.  Майбутній культуролог постійно долучається до облаштування побуту внутрішньо-переміщених осіб, зокрема, працює з молоддю з Маріуполя, організовує активне та змістовне дозвілля.

You may also like...