ЗДОБУВАЧІ ОСВІТИ ПРОЙШЛИ ОНЛАЙН-  КУРС ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ БЕЗПЕЧНОЇ ОСВІТИ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Неформальна освіта та самостійна робота студентів важливі для їхнього розвитку і успішного навчання. Ці заняття допомагають здобувачам освіти збагачувати свій життєвий досвід, розвивати інтелектуальні та соціальні навички, поглиблювати знання з різних областей інтересу.

28 квітня 2023 до дня «Охорона праці» студенти психолого-педагогічного факультету груп П(пп)-311, П-313, П-312, ПО-316, ПО-317, ПО-315, СО(лсп)-31, СО-30, Х-39, ДО-37, ОМ-33, СР-32 разом із викладачем Любов Хоменко в межах дисципліни «Безпекознавство» презентували свої сертифікати. Здобувачі освіти їх отримали долучившись  до безкоштовного онлайн-курсу із порадами провідних експертів ГС «Освіторія» у співпраці зі студією онлайн-освіти EdEra, МОН та за підтримки дитячого фонду ЮНІСЕФ – «Спільно до навчання: ефективна та безпечна освіта під час війни», що стартував в Україні.

Самостійна робота студентів є важливою ланкою в освіті, оскільки дозволяє студентам самостійно вивчати матеріал і розвивати навички самоорганізації та самоконтролю, допомагає поглибити знання, розвинути критичне мислення, покращити навички дослідницької роботи. Майбутні педагоги досліджували теми онлайн-курсу, які розкривають досвідчені освітяни, психологи та зіркові експерти, серед яких: Катерина Гольцберг, дитяча і сімейна психологиня, президентка Професійної асоціації аналітичних психологів; Олександр Педан, громадський діяч, телеведучий, блогер; Юрій Гайдученко, експерт проєкту «Навчаємось разом», учитель української мови та літератури НВК «Новопечерська школа»; Оксана Проскура, директорка Київської гімназії східних мов № 1; Зоя Литвин, голова громадської спілки «Освіторія», засновниця Новопечерської школи та премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine; Віктор Вітовецький, директор Департаменту організації заходів цивільного захисту України; а також – Патрон, пес доброї волі ЮНІСЕФ. У ході онлайн-курсу познайомилися із 10 змістовними відео, які допоможуть швидко поглибити знання щодо евакуаційних заходів, безпеки укриття, дистанційного і змішаного навчання, а також опанувати техніки психологічної підтримки та ефективної комунікації в умовах кризи. Курс містить вичерпну та експертну інформацію про: алгоритм дій під час повітряної тривоги; організацію простору в укритті; активності для дітей в укритті; ефективні методики змішаного та онлайн-навчання; психологічну допомогу дітям; інструменти для підтримки ментального здоров’я вчителів; мінну безпеку для дітей; здоровий спосіб життя в умовах війни; взаємодію вчителів з батьками.

Самостійна робота і неформальна освіта допомагають студентам підвищити свою самооцінку та відчуття власної компетентності, що в свою чергу може позитивно вплинути на їхню мотивацію до навчання та досягнення успіху. Отримані знання з онлайн-курсу «Спільно до навчання: ефективна та безпечна освіта під час війни» будуть корисними у майбутній професійній діяльності.

You may also like...