СТУДЕНТИ Й ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ КУЛЬТУРОЛОГІЇ ПРОЙШЛИ КУРС ІЗ ОРГАНІЗАЦІЇ ВОЛОНТЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Нещодавно студенти-культурологи як майбутні керівники громадських об’єднань та працівники соціокультурного сектору знайомилися зі специфікою організації волонтерської роботи у межах діяльності громадської організації на прикладі ГО «Об’єднані надією». Після цього здобувачі освіти та викладачі кафедри культурології поглибили свої знання з теми, завершивши навчання на курсі «Волонтерство підчас війни» на платформі онлайн-курсів Prometheus. Курс реалізований за підтримки Українсько-данського молодіжного дому.

Слухачі опанували 3 модулі, у яких ознайомилися з тим, із чого почати, як діяти і куди рости у волонтерській діяльності. Студенти й викладачі дізналися, що таке волонтерство, а що не є волонтерською діяльністю; навчилися розрізняти види та напрямки волонтерства. Окремий блок тем допоміг зорієнтуватися, як бути у безпеці, допомагаючи іншим під час воєнного стану; пояснив, що таке військове волонтерство, гуманітарна допомога та онлайн-волонтерство. Для слухачів були цінними відповіді на питання про внутрішню мотивацію у волонтерстві, про запобігання волонтерському вигоранню та про те, як реалізувати свою ідею для наближення української перемоги.

Серед лекторів були засновниця та керівниця Української Волонтерської Служби Анна Бондаренко, Керівниця гуманітарного напрямку Української Волонтерської Служби Вікторія Зацнова та проєктна менеджерка Української Волонтерської Служби Єлизавета Бончужна.

Слухачі курсу отримали сертифікат про його завершення, що є черговим елементом неформальної освіти культурлогів.

You may also like...