Майбутні культурологи вивчають досвід випускників спеціальності з управління закладами культури

Здобувачі освіти спеціальності 034 Культурологія разом із доцентами кафедри Віталієм Дмитренком та Ренатою Винничук завітали на профорієнтаційну зустріч із в. о. директора Полтавського літературно-меморіального музею Панаса Мирного Ольгою Тютюнник.

У процесі візиту здобувачі освіти ознайомилися з завданнями та обов’язками керівника закладу культури. Під час коротких практичних завдань студенти з’ясували головні функціональні обов’язки менеджера, серед яких визначення, формулювання, планування та координація всіх видів діяльності музею.

Під час спілкування здобувачі освіти мали можливість ознайомитися з планами і звітною документацією музею, отримали уявлення про специфіку управлінської роботи в музейному закладі, було проговорено питання формування професійних навичок у процесі навчання. Огляд експозиційної частини музею та літературної вітальні був ілюстрацією управлінської практики організації наукових зв’язків, обміну виставками та забезпечення комплектування фондів музею з їхнім подальшим вивченням і популяризацією.

Ольга Тютюнник зорієнтувала майбутніх управлінців у сфері культури щодо кваліфікаційних вимог до посади, серед яких повна вища освіта відповідного напряму підготовки, стаж роботи в галузі культури за професіями керівників нижчого рівня не менше 5 років. Разом із Віталієм Дмитренком та науковою співробітницею музею Ларисою Митрофановою здобувачі освіти актуалізували знання щодо знання чинного законодавства в галузі культури, постанов та рішень Кабінету Міністрів і профільних міністерств, органів місцевого самоврядування, що регламентують музейну діяльність; а також важливість знання передового досвіду роботи вітчизняних та світових музеїв.

Ольга Тютюнник – випускниця спеціальності 034 Культурологія. Її досвід є особливо корисним для сучасних здобувачів освіти. Директорка окреслила перспективи працевлаштування у галузі культури та можливості кар’єрного зростання. Вона висловила вдячність за постійну співпрацю з кафедрою культурології Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

You may also like...