На факультеті технологій та дизайну відбувся правоосвітній захід

За сприяння начальника юридичної служби університету Марії Конюшенко для здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників факультету технологій та дизайну відбулася правоосвітня лекція про конфлікт інтересів. Захід провів заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Ігор Клименко. Серед питань, що порушувалися на зустрічі, була характеристика правопорушень, пов’язаних із корупцією, які підлягають застосуванню адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Під час зустрічі лектор роз’яснив присутнім специфіку ситуацій у робочому процесі, що характеризується суперечністю між власними інтересом особи та її формальними обов’язками, що якимось чином впливає на об’єктивність або неупередженість її поведінки на робочому місці. В інтерактивній формі присутні на лекції викладачі та студенти дізналися відповіді на питання, коли є конфлікт інтересів, коли потрібно повідомити про конфлікт інтересів, що слід розуміти під поняттям конфлікту інтересів на публічній службі. Лектор пояснив, які існують види конфлікту інтересів та те, хто є близькими особами згідно із законом України про запобігання корупції. У ході правоосвітньої лекції колектив факультету дізнався про нормативно правові акти, які визначають поняття реального та потенційного конфлікту інтересів.

Осібний блок питань був присвячений обмеженню спільної роботи близьких осіб, особливо керівників. які не можуть мати у прямому підпорядкування близьких їм осіб, або бути прямо підпорядкованими у зв’язку з виконанням повноважень близьким їм особам.

Декан факультету технологій та дизайну Юлія Срібна звернула увагу присутніх на дотриманні антикорупційного законодавства співробітниками структурного підрозділу та зауважила гарну традицію проведення правоосвітніх заходів серед студентів та викладачів спеціалістами у галузі юриспруденції. Ігор Клименко в свою чергу наголосив на специфіці співпраці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області з ПНПУ імені В. Г. Короленка  у площині організації та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань надання безоплатної правової допомоги.

You may also like...