Культурологи долучилися до Museum Selfie Day

Здобувачі освіти кафедри культурології долучилися до міжнародного флеш-мобу в музеях. Із 2014 року в третю середу січня у світі відзначають День музейного селфі (Museum Selfie Day) з метою заохочення якомога більшої кількості людей до знайомства з історією та мистецтвом.

За ініціативи місцевої влади, полтавські комунальні музеї 17 січня 2024 року увосьме беруть участь в акції. Протягом цього дня відвідувачам надається безоплатне право входу у музеї і фотографування з музейними експонатами. День музейного селфі передбачає, що кожен охочий може зробити фото на смартфон чи планшет на тлі або біля музейних експонатів та опублікувати фото на своїй сторінці у соціальних мережах Facebook чи Instagram із хештегами #MuseumSelfieDay та #MSDPoltava2024. Зроблене в музеї селфі не можна використовувати, як інструмент політичної агітації чи протиборства. Автори найкращих селфі, відібрані музеями будуть нагороджені інформаційно-презентаційним набором «Полтава туристична».

Майбутні культурологи разом із завідувачем кафедри Олександром Лук’яненком та доценткою Вітою Дмитренко завітали до стейкголдера спеціальності, Полтавського художнього музею «Галерея мистецтв» імені Миколи Ярошенка.

Разом зі здобувачами освіти музейне селфі зробили завідувачка відділу науково-масової та виставкової роботи Тимошенко Алла та науковий співробітник науково-фондової та експозиційної роботи музею, аспірантка кафедри культурології Назара Майструка.

You may also like...