Обмін досвідом роботи закладів вищої педагогічної освіти з питань удосконалення освітніх програм між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка

29 лютого 2024 року в рамках співпраці між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка відбулася робоча зустріч викладачів кафедр теорії і методики технологічної освіти; професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності ПНПУ імені В. Г. Короленка з викладачем кафедри технологічної та професійної освіти, доктором педагогічних наук, доцентом кафедри технологічної та професійної освіти ЦДУ імені В. Винниченка Людмилою Олександрівною ЧИСТЯКОВОЮ.

Провідною темою зустрічі став обмін досвідом роботи закладів вищої педагогічної освіти з питань удосконалення освітніх програм першого (бакалаврського) «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» та другого (магістерського) рівня вищої освіти «Середня освіта (Трудове навчання та технології)».

Людмила ЧИСТЯКОВА погодилася виступити рецензентом освітньої програми першого (бакалаврського) «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)», зокрема відзначила логічну побудову освітньої програми, її відповідність Державному стандарту вищої освіти, а також введення освітнього компонента «Технології особистісного зростання та командної роботи».

Особливої уваги було приділено обговоренню освітніх програм другого (магістерського) рівня вищої освіти «Середня освіта (Трудове навчання та технології)», за яким здійснюється підготовках в обох закладах-партнерах. Зокрема, порівнювали та визначали ключові моменти у структурі, переліку освітніх компонентів та послідовності їх вивчення, атестації, практичній підготовці. Конструктивні пропозиції щодо удосконалення освітньої програми внесла Валентина ТИТАРЕНКО, яка виступила рецензентом програми, що реалізується в Кропивницькому університеті. Слушні поради щодо оновлення освітньої програми другого (магістерського) рівня вищої освіти «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» у Полтавському університеті були запропоновані Людмилою ЧИСТЯКОВОЮ.

Активними учасниками зустрічі стали безпосередньо й здобувачі вищої освіти спеціальностей 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології), 015.36 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) та 015.00 Професійна освіта (Дизайн). На вістрі обговорення постало питання розробки та втілення нових освітніх та творчих проєктів. Найбільше цікавив студентів проєкт “Sunflowerquiltforukraine”, де люди з усього світу шиють блоки з соняшниками в підтримку України. Ініціювала проєкт австралійська художниця і мисткиня Janno Mclaughlin.

Ініціативу здобувачів вищої освіти факультету технологій та дизайну долучитися до проєкту “Sunflowerquiltforukraine” підтримала декан факультету Юлія СРІБНА та викладачі випускових кафедр Тетяна БОРИСОВА, Лариса ГРИЦЕНКО та Валентина ТИТАРЕНКО.

Колектив факультету вдячний пані Людмилі за надану можливість обговорити нагальні проблеми і той досвід креативної і водночас волонтерської справи, яким вона  поділилися і надихнула на подальшу творчість.

You may also like...