Викладачі й студенти факультету технологій та дизайну – учасники презентації антології військових поетів

11 жовтня 2024 р. студенти факультету технологій та дизайну разом із доцентами кафедри культурології, філософії та музеєзнавства Аллою Литвиненко, Віталієм Дмитренком та професором Олександром Лук’яненком долучилися до презентації книги  «Голоси. Антологія військових письменників» у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара.

До книгозбірні завітала директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука Тетяна Пилипець засновниця Форуму військових письменників, яка розповіла присутнім про історію створення у 2019 році Всеукраїнського форуму військових письменників – платформи, на якій діючі військові ЗСУ, журналісти, ветерани АТО/ОСС та волонтери мали змогу потоваришувати, презентувати свої книги, почути слова вдячності і натхнення.

Здобувачі освіти мали можливість ознайомитися зі змістом і концепцією збірки «Голоси». З початком повномасштабного вторгнення автори форуму стали на захист України. У альманасі зібрані прозові та поетичні тексти, також роздуми тридцяти учасників Всеукраїнського форуму військових письменників, що стали рефлексіями, а почасти і хронологією пекельних місяців 2022–2023 років.

До збірки увійшли твори, які учасники форуму написали в перший рік повномасштабного вторгнення росії. Кожен з них надав 3-5 поезій або 10-15 сторінок прози. Твори збирали від лютого 2022 року.  Серед авторів альманаху «Голоси» і полтавський письменник Віталій Запека, відомий романами «Цуцик», «Абсурд», «Бабах на всю голову» та інші. Під час зустрічі з читачами пан Віталій розповів про свій шлях у письменстві, а також поділився історіями створення його літературних творів та взаємодії з українськими музеями у площині збереження пам’яті про російсько-українську війну.

Українська письменниця, учителька й засновниця мовного клубу у м. Шептицький на Львівщині Ольга Криштопа зачитувала свою лірику та розповідала історії авторів антології, даруючи авторам збірки голос. Полтава стала одним із 15 міст України, у яких відбуваються презентації антології військових поетів. 

You may also like...