Студентка-культуролог провела заняття для дітей про мультфільми

19 червня у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. Гончара відбулося заняття  з «Комп’ютерної  абетки», який провела студентка кафедри культурології Мирослава Романенко.

Вона  розповідала про Всесвітній день мультфільмів,  пояснила значення слова мультиплікація та  ознайомила з видами анімації. Детально студентка зупинилася про перший в історії  мультик «Фантасмагорія», який  створювався  за допомогою темних ліній , які були намальовані на білому папері , після чого їх віддрукували на негативі , що і створило ефект малювання крейдою.

Майбутня культурологиня розказала про українську анімацію, яка почалася у 1927 році, коли художник-аніматор В’ячеслав Левандовський на Одеській фабриці створив ляльковий мультфільм «Казка про солом’яного бичка», за мотивами одноіменної казки Олександра Олеся. На жаль фільм не зберігся, і нам відомо лише кілька його  кадрів.

Мирослава ознайомила дітей зі  студію «Disney» та їхнім  першим повнометражним фільмом «Білосніжка та сім гномів» та персонажем  «Міккі Маусом», який вважається початком золотого віку американської анімації. На заході студентка також розповіла  про  перший український анімаційний фільм-фентезі Микита Кожум’яка» (2016 р.), створений у форматі 3D. Ознайомила дітей з програмами у яких можна створювати мультфільми.

 Наприкінці заходу відвідувачі взяли участь  у вікторині про мультфільми, розгадували українські казки по емоджі,  пісні із мультфільмів та по кадрах впізнавали зображених героїв. Заняття з «Комп’ютерної абетки проходять  щосереди о 15:00.        

You may also like...