ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ КАФЕДРИ КУЛЬТУРОЛОГІЇ ЗУСТРІЛИСЯ З ПРОРЕКТОРОМ УНІВЕРСИТЕТУ TURIBA ІМАНТСОМ БЕРГСОМ

14 березня відбувалася відкрита зустріч із чинним членом правління та проректором із розвитку навчання та міжнародного співробітництва, голова правління бізнес-школи університету Turība (Рига, Латвія). Захід був організований стейкголдером кафедри культурології, Полтавською обласною громадською організацією «Європейський вибір Полтавщини», на базі якої здобувачі освіти нерідко проходять практики. Модератором заходу був завідувач кафедри культурології Олександр Лук’яненко.

Пан Бергс – давній друг культурологів, котрий брав участь у міжнародних симпозіумах, організованих науково-педагогічним колективом на факультеті технологій та дизайну. Досвід роботи університету, де він працює, використовувався під час оновлення освітніх програм нашого ЗВО, зокрема, під час роботи над програмою підготовки майбутніх працівників туристичної галузі. Нинішня зустріч була покликана показати можливості міжнародної академічної мобільності та потенціал одного з кращих університетів півночі Європи. Імантс Бергс детально розповів про структуру навчального закладу та освітні програми, а також алгоритм вступу чи участі у програмах міжнародного обміну. Студенти освітньої програми «Культурологія» отримали вичерпні відповіді на запитання з приводу моживостей стажування, обміну та участі у грантових прогармах типу Erasmus+. Приметно, що для українських студентів університет Turoba запровадив систему підтримки у час війни росії з нашою країною.

Захід був цікавим ще з огляду на те, що пан Бергс ілюстрував повсякденне життя студентської молоді Латвії, розповідаючи про організацію побуту, робочого та домашнього простору, а також про наповнення дозвілля. У планах продовження співпраці з поновленням договору про співробітництво між нашими навчальними закладами.

You may also like...