ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА ТА ІМІДЖЕВА РОБОТА ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ КУЛЬТУРОЛОГІЇ

Упродовж останнього місяця науково-педагогічні працівник кафедри культурології ведуть активну роботу з учнівською молоддю міста, учителями загальноосвітніх шкіл та працівниками закладів культури, спрямовану на формування високого професійного іміджу ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Доцент кафедри, кандидат історичних наук Віталій Дмитренко у 2023 році традиційно входив до складу журі обласного етапу Всеукраїнської олімпіади з історії. У березні науковець на базі Полтавської академії неперервної освіти імені М. Остроградського активно працював з переможцями обласного етапу конкурсу з різних населених пунктів Полтавщини, готуючи їх до участі у подальшій боротьбі за інтелектуальне визнання на рівні України. Віталій Анатолійович допомагав обдарованій молоді розв’язати важкі питання з історії української та світової культури від давнини до сучасності, розрізняти стилі мистецтва та руку мистців.

Завідувач кафедри культурології, доктор історичних наук Олександр Лук’яненко разом із доценткою, кандидаткою мистецтвознавства Аллою Литвиненко працювали у складі журі секції «Кримськотатарська гуманітаристика» ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН України. Наразі співпраця з учителями та учнями Полтавщини триває. Алла Іванівна опікується залученням юних дослідників до наукових проєктів кафедри культурології, зокрема, до участі у традиційному Всеукраїнському круглому столі здобувачів вищої освіти «Актуальні проблеми культурології». Олександр Вікторович активно працює з переможницею ІІ етапу, ученицею 9-В класу Кременчуцького ліцею №4 «Кремінь» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Софією Єрмаковою та її науковою керівницею, заступницею директора ліцею Оксаною Пропастіною. Разом із О. Лук’яненком вони опановують методологію історико-культурологічних досліджень, употужнюють роботу на тему «Компаративний аналіз орнаменту кримськотатарського та опішнянського посуду»новим фактажем, та апробують результати дослідження.

Доцентка кафедри, кандидатка педагогічних наук Рената Винничук традиційно співпрацює з Полтавським обласним центром естетичного виховання учнівської молоді Полтавської обласної ради. Вона входила до складу театрального напрямку оглядової комісії Департаменту освіти і науки почесних звань «Народний художній колектив» і «Зразковий художній колектив». Рената Володимирівна цього року в ОЦЕВУМ працювала з обдарованою молоддю з арт-студії «Браво» (керівниця колективу – Світлана Зубенко), допомагаючи виробити цінні рекомендації на присвоєння почесного звання «Народний художній колектив».

You may also like...