ВІДБУВСЯ КУЛЬТУРОЛОГІЧНИЙ ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

Здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 034 Культурологія Любов Андрух на базі Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного провела захід для школярів Полтави «Квіткові фантазії Моне». Дівчина наразі проходить виробничу практику та успішно працює бібліотекаркою першої категорії відділу розвитку читання та соціокультурної діяльності закладу культури.

Вона познайомила юних гостей із творчістю Клода Моне в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання. Мистецьке рев’ю «Квіткові фантазії Моне» відбулося за книгою шведської письменниці та авторки дитячих книг Крістіни Бьорк «Ліннея в саду художника». Дитяча книжка була перекладена понад двадцятьма мовами світу і відзначена численними літературними преміями, зокрема, Європейською премією за літературу для дітей та юнацтва (1985), Німецькою премією в галузі дитячої та юнацької літератури (1988) та Премії Прапора і Вимпела (Нідерланди, 1988).

Відповідно до розробленого магістранткою ігрового сценарію, учасники здійснили віртуальну мандрівку до Франції разом із головною героїнею книги та її другом, де мали змогу відвідати відомі локації Парижа та побувати в мальовничому селі Живерні, звідки походив художник.

Під час гри-подорожі Любов Андрух розповідала дітям цікаві факти з життя митця, провела віртуальну екскурсію музеєм-садибою, ознайомила з кількома його найвидатнішими роботами – картинами «Водяні лілії», «Враження. Схід сонця» та «Японський місток». Майбутній культуролог допомогла школярам розібратися в тонкощах стилю імпресіонізм, проаналізувавши прийоми, якими послуговувався художник, створюючи свої шедеври.

Студентка актуалізувала теоретичний матеріал, вивчений під час бакалаврських курсів з історії світової культури, основ мистецького аналізу та експертної оцінки об’єктів культури та теорії і методики соціокультурної діяльності.  Тематичний перегляд профільної літератури, проведений Л. Андрух, допоміг дітям наблизитися до багатогранного світу образотворчого  мистецтва й отримати натхнення для втілення власних творчих ідей.

You may also like...