ОЛЕКСАНДР ЛУК’ЯНЕНКО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗУСТРІЧІ ГОЛІВ РАД МОЛОДИХ УЧЕНИХ УКРАЇНИ

28 березня Олександр Лук’яненко взяв участь у зустрічі Ради молодих учених при МОН щодо ролі рад молодих учених. Захід, який модерувала голова РМУ при МОН Олеся Ващук, об’єднав понад 60 голів рад молодих учених при центральних органах виконавчої влади, обласних та міських державних адміністраціях, у Національній академії наук України, національних галузевих академіях наук, наукових центрах, ключових лабораторіях, закладах вищої освіти та наукових установах України.

Відбулася плідна дискусія щодо ролі рад молодих учених у формуванні нормативної політики на різних рівнях. Науковці обмінялися досвідом локальної формотворчості, взаємовпливу громадських об’єднань та адміністрації закладів вищої освіти, формування співпраці між РМУ та профспілковими організаціями. Зауважимо, що у ПНПУ імені В. Г. Короленка подібний досвід роботи має позитивні наслідки і втілися у ряд проєктів, уже відомих науково-педагогічному колективу університету з щорічних нагороджень лауреатів внутрішніх премій та конкурсів.

Учасники зібрання обговорили питання ролі рад молодих учених у формуванні особистості молодого вченого та у процесі його професійної діяльності. Осібну увагу прибілили адвокації науки та громадянського суспільства. Заключний блок стосувався ініціатив та дієвих пропозицій молодих учених у відбудові та модернізації України у повоєнний період.

You may also like...