ФЕСТИВАЛЬ ПРОФЕСІЙ НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

27 березня 2023 року під час Дня відкритих дверей у ПНПУ імені В. Г. Короленка на «Фестивалі професій» викладачі та студенти факультету технологій та дизайну гостинно зустріли відвідувачів на 6 локаціях.

З усіма спеціальностями, за якими факультет технологій та дизайну здійснює підготовку фахівців, познайомила майбутніх абітурієнтів доцентка кафедри теорії і методики технологічної освіти, очільниця факультету технологій та дизайну Юлія Срібна.

Спеціальність 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології) була презентована локацією «Мотанка – душа народу». В рамках заходу було проведено майстер-клас із виготовлення декоративної ляльки-мотанки.

Член робочої групи ОП «Середня освіта (Трудове навчання та технології)», доцентка Оксана Кудря ознайомила молодь з історією, традиціями та автентичними технологіями виготовлення ляльок вузловим способом, розповіла про творчий доробок майстра народної творчості, знаної Полтавської лялькарки, аспірантки кафедри основ виробництва та дизайну Наталії Свиридюк.

Присутні мали можливість під час майстер-класу створити власні ляльки-мотанки, допомагали їм студенти факультету, а також Сніжана Шпортюк, педагогічний працівник кафедри ВІТ та БЖД.

Зі спеціальністю 015.36 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості), з процесом створення нових колекцій одягу та роботою студентського театру мод гостей заходу познайомила доцентка кафедри основ виробництва та дизайну Тетяна Борисова. Вона запропонувала оглянути майстерню, оснащену сучасним швейним обладнанням, що дозволяє виконувати швейні операції на рівні промислових технологій.

Відвідувачі змогли спробувати себе художниками-модельєрами під час майстер-класу зі створення моделей одягу засобами паперопластики.

Спеціальність 015.00 Професійна освіта (Дизайн) презентувала старший викладач кафедри основ виробництва та дизайну Наталія Орлова, яка продемонструвала гостям заходу творчі проєкти студентів, розповіла про можливості створення креативних виробів із паперу в техніці оригамі та киригамі.

Відвідувачі долучилися до майстер-класу з оригамі «Пасхальний кошик», який провели студенти-дизайнери.

Освітня програма «Професійна освіта (Сфера обслуговування. Готельно-ресторанна справа)» була презентована локацією «Полтавська галушка». В рамках заходу було проведено майстер-клас із технології приготування галушок.

Член робочої групи ОП «Професійна освіта (Сфера обслуговування. Готельно-ресторанна справа)», кандидат педагогічних наук Світлана Огуй ознайомила присутніх із традиціями української національної кухні, розповіла про різні технології виготовлення виробів із тіста, про особливості подання їх до столу та споживання.

Майбутні абітурієнти долучилися до майстер-класу та опановували ази кулінарного мистецтва.

Доцент кафедри виробничо-інформаційних технологій та безпеки життєдіяльності Валерій Титаренко, гарант освітньої програми «Професійна освіта (Транспорт. Логістика)» ознайомив молодь з особливостями даної освітньої програми.

У ході зустрічі учні, батьки та учителі обговорили перспективи подальшого працевлаштування молоді, Валерій Миколайович надав вичерпну інформацію стосовно перспектив майбутньої трудової діяльності.

Кафедра культурології презентувала локацію майстер-клас із колажу та міні-лекторій «Культура: творці та шедеври».

Завідувач кафедри Олександр Лук’яненко коротко ознайомив молодь із історією техніки колажу та специфікою таких творів у колекціях Пабло Пікассо, Анрі Матісса та Жоржа Бракка. Після цього учасники майстер-класу разом із магістранткою Таїсією Тарасовською вчилися створювати власні шедеври та інтерпретувати творчість інших.

У ході зустрічі майбутні абітурієнти отримали вичерпну інформацію з приводу навчання та перспектив подальшого працевлаштування.

You may also like...