ПРО НОВІ ОСВІТНІ ПРОГРАМИ РОЗПОВІЛИ УЧНЯМ ДПТНЗ «ПОЛТАВСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ ІМЕНІ А.О. ЧЕПІГИ» КЕРІВНИЦТВО ТА ВИКЛАДАЧІ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ПНПУ ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА

У змішаному форматі пройшло знайомство учнів ліцею з перспективами продовження навчання за обраними напрямами професійної діяльності, а саме про здобуття вищої професійної освіти  у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка на факультеті технологій та дизайну. На запрошення адміністрації ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище імені А.О. Чепіги», зокрема директора Валентини КОРОЧАНСЬКОЇ у сучасній аудиторії з теоретичного навчання цього закладу зібралися понад 30 учнів випускних курсів і майже стільки ж підключилися до онлайн-трансляції зустрічі з керівництвом та викладачами факультету технологій та дизайну ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Юлія СРІБНА – декан факультету технологій та дизайну розповіла учням про особливості вступної компанії 2023 року, пільги, переваги та перспективи творчої самореалізації студентської молоді під час навчання у нашому університеті, а також відповіла на численні запитання учнів: і про стипендію, і про гуртожиток, і про вартість навчання, і про рейтинги, і про можливість поєднання роботи й освіти, і про особливості реєстрації на НМТ, і про вибір предметів на НМТ, і про підготовчі курси, і про багато доречної та необхідної для абітурієнтів інформації було проголошено на цій зустрічі.

Валерій ТИТАРЕНКО – викладач кафедри виробничо-інформаційних технологій та безпеки життєдіяльності ознайомив учнів з новою та перспективною для нашого регіону освітньою програмою «Професійна освіта (Транспорт. Логістика)», за якою вперше у Полтаві буде здійснено набір на перший (бакалаврський) рівень вищої освіти саме у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка під час вступної компанії 2023 року. Перевагами навчання за даною програмою є поєднання одразу трьох напрямів професійної самореалізації у майбутньому – це викладацька діяльність, робота за фахом на підприємствах транспортного сервісу, а також логістична підтримка підприємств, установ, сервісів.

Тетяна БОРИСОВА – викладач кафедри основ виробництва та дизайну акцентувала увагу на можливостях кар’єрного розвитку майбутніх кухарів, кондитерів, офіціантів, майстрів ресторанного обслуговування, покоївок та інших працівників готельно-ресторанного сервісу, адже вища освіта за спеціальністю 015.00 Професійна освіта (Сфери обслуговування. Готельно-ресторанна справа) відкриває можливості працевлаштування адміністратором, господарем залу, директором закладу сфери обслуговування, а також – викладачем у рідному закладі професійно-технічної освіти або закладі рівнем вище, зокрема коледжі або університеті.

Валентина ТИТАРЕНКО – професор кафедри теорії та методики технологічної освіти, зверталася переважно до педагогічних працівників закладу професійної освіти, адже в ПНПУ імені В.Г. Короленка відкриваються широкі можливості для підвищення кваліфікації викладачів і навчальних майстрів, а також здобуття відповідної фахової педагогічної освіти на другому (магістерському) та третьому (освітньо-науковому) рівнях вищої освіти , що забезпечить відповідність педагогічних кадрів ліцензійним вимогам та належний рівень професійної діяльності закладу професійної освіти в цілому.

You may also like...