КУЛЬТУРОЛОГИ ВИВЧАЮТЬ ДОСВІД СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ РОБОТИ В МУЗЕЯХ

Здобувачі вищої освіти кафедри культурології – часті гості у музейних установах обласного центру, де вони гне лише споживають культурний продукт, але й отримують необхідні теоретичні знання й практичні навички. Одним із місць, чий досвід стає у нагоді під час підготовки спеціалістів галузі культури, є Полтавський літературно-меморіальний музей Івана Котляревського.

Під час візиту до установи з викладачами кафедри Олександром Лук’яненком та Вітою Дмитренко студенти мали можливість закріпити знання з теорії комунікації закладу культури з відвідувачами крізь експозиційну, виставкову й культурно-освітню діяльність музею.

Завідувачка філіалом музею І.Котляревського Марина Голубнича розповіла про специфіку роботи закладу у період карантину COVID-19 та у часи російсько-української війни, про віднайдення нових форматів діяльності у вигляді імерсивних екскурсій, онлайн телемостів з  діячами культури тощо.

Студенти закріпили знання щодо підготовки експозиції та етапів і методики розробки й проведення музейної екскурсії. Особливу увагу привернула практика використання сучасних технологій у музейному просторі для зацікавлення відвідувачів, урізноманітнення експозиції та поглиблення інтерактивної діяльності відвідувачів.

You may also like...