СПІВПРАЦЯ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ З НАУКОВИМ ЛІЦЕЄМ № 3  ПОЛТАВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

3 квітня 2023 в рамках договору про співпрацю між ПНПУ імені В. Г. Короленка та Науковим ліцеєм  № 3 розпочалася на базі факультету технологій та дизайну  навчальна та наукова практики учнів 5-К класу за темою: «Обереги — сакральне мистецтво українців».

Метою практик є створення умов для ознайомлення учнів із народними оберегами як видом традиційного декоративно-ужиткового мистецтва, формування компетентностей особистості засобами декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема виготовлення оберегів, виховання національно-патріотичних почуттів на основі народних традицій та звичаїв.

Ліцеїстів та вчителів Наукового ліцею № 3 привітала очільниця факультету технологій та дизайну, доцентка Юлія Срібна. Зауважила важливість такої наукової співпраці між Полтавським  національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та Науковим ліцеєм № 3.

Вчитель української мови Науменко Олена розповіла учням про Писанкарство як сакральне мистецтво українців, ознайомила з історією виникнення оберегів, їх значенням в житті людини, різновидами та матеріалами, які використовуються під час виготовлення оберегу.

Вчитель трудового навчання та технологій Дубик Наталія надала інформацію про особливості писанкового розпису в різних регіонах України, ознайомила учнів з різними технологіями виготовлення писанок, їх обереговими функціями. Розповіла учням про символіку кольорів та символічні малюнки на писанках, автентичні техніки воскового розпису писанок. 

Викладач кафедри теорії та методики технологічної освіти Шовкова Анна для ліцеїстів провела майстер-клас з виготовлення традиційної полтавської писанки «Сорочині лапки» технікою гарячого воскового розпису. 

Активно допомагали учням освоїти цю техніку студенти факультету технологій та дизайну Інна Бут, Ірина Поліщук, Яна Ніколаєнко.

You may also like...