НЕФОРМАЛЬНА ОСВІТА ВИКЛАДАЧІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

3 квітня 2023 року на платформі Prometheus викладачами кафедри теорії і методики технологічної освіти та кафедри виробничо-інформаційних технологій та БЖД пройдено онлайн курс «Волонтерство під час війни», реалізований за підтримки Українсько-данського молодіжного дому.

На цьому курсі викладачі мали можливість:

  • ознайомились з поняттям волонтерства та його напрямами;
  • дізнались, яку роль зараз відіграють волонтери, як волонтерити безпечно для себе й оточення, як працює гуманітарна допомога;

отримали інформацію про особливості власної мотивації та мотивації команду, про специфіку створення власних проєктів та ефективну допомагу захисникам і населенню.

Отримана інформація є практично значущою, оскільки  повномасштабна війна змусила багатьох людей опинитись у скрутній ситуації і окрім допомоги держави, на поміч прийшли волонтери. Відтак сотні тисяч людей приєдналися до волонтерського руху: допомагають у гуманітарних штабах, плетуть маскувальні сітки, закуповують амуніцію тощо.

Зі збільшенням волонтерської спільноти виник також ряд проблем, зокрема через поширені стереотипи та незнання основних засад руху.

You may also like...