ГОЛОВА РМУ ОЛЕКСАНДР ЛУК’ЯНЕНКО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ СПІЛКИ РАД МОЛОДИХ УЧЕНИХ УКРАЇНИ

13 квітня 2023 р. відбулося засідання Спілки Рад молодих учених, на якому були присутні 57 представників закладів вищої освіти та науково-дослідних установ України. Головуючий Андрій Хорольський повідомив учасників про результати виконання питань, які були ініційовані на засіданні у березні 2023 року. Значну увагу було приділено підтримці вчених із територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або з територій, тимчасово окупованих рф. Зокрема, передбачається підтримка публікаційної активності, надання безоплатної участі в наукових заходах або знижки у понад 50% від вартості друку. Анонсували проведення Школи молодого науковця та професійних тренінгів.

Науковці обговорили питання, пов’язані з організацією та проведенням третього сезону Регіональних зустрічей рад молодих учених. Учасники підтримали проведення зустрічей у форматі дискусії, а також висловили побажання щодо строків форми опитування для акумулювання потреб науковців. Перша серія регіональних зустрічей відбудеться наприкінці квітня у дистанційному форматі.

У завершальній частині засідання учасники мали змогу обговорити питання, пов’язані із функціонуванням рад молодих учених, із пошуком можливостей для співпраці, з унесенням змін до нормативних документів. Окрім цього, учасники підтримали ініціативу, щодо  презентації ініціативи “Українська наукова діаспора” на наступному засіданні Спілки. Під час засідання Спілки Рад молодих учених також було підтримано ініціативу щодо перейменування однієї з вулиць столиці на честь уродженця Києва, мікробіолога зі світовим визнанням Сергія Виноградського.

Голова ради молодих учених ПНПУ імені В. Г. Короленка Олександр Лук’яненко актуалізував роботу ради щодо нормативного забезпечення та державної підтримки відкриття й функціонування Scientists Coworking Center у Полтавській області у вигляді робочого простору на нашого університету.  Це ідея креативного та інноваційного підходу до облаштування простору вченого, на час перебування його у м. Полтава задля уникнення незручностей та ефективного використання часу. Як повідомила Голова РМУ при МОН України Олеся Ващук, організація нещодавно надіслала пакет пропозицій та алгоритм дій щодо цього проєкту новопризначеному міністру освіти Оксену Лісовому і чекає позитивної відповіді.

You may also like...