ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА ЗУСТРІЧ ВИКЛАДАЧІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ З ВИПУСКНИКАМИ ПОЛТАВСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І-ІІІ СТ. №10 ІМ. В. Г. КОРОЛЕНКА

26 квітня 2023 року відбулася чергова профорієнтаційна зустріч викладачів факультету технологій та дизайну з випускниками Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №10 ім. В. Г. Короленка. Вибір професії – непростий етап становлення учнівської молоді, це як крок у незвіданий простір. Спробувати свої сили в певній професійній діяльності дозволяють майстер-класи зі спеціальностей, зустрічі з фахівцями своєї справи. Саме в такому форматі відбулася зустріч з учнями.

Педагог і водночас водій зі стажем, гарант освітньої програми Валерій Титаренко розповів про переваги здобуття вищої освіти за освітньою програмою «Професійна освіта (Транспорт. Логістика)»: по перше, це можливість в майбутньому працевлаштування на педагогічних посадах, професійна діяльність на підприємствах транспортного сполучення, логістична діяльність у сервісах перевезень; по друге, можливість навчання у автошколі з 30 % знижкою, можливість стати інструктором з теоретичного навчання у автошколі; по третє, проходження практики на підприємствах транспортних перевезень нашого міста й області.

Тетяна Борисова, керівник студентського театру мод факультету технологій та дизайну, гарант освітньої програми «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» висвітлила особливості яскравого студентського життя, перспективи творчого розвитку за інтересами, можливість участі в різних колективах, гуртках і спортивних секціях університету. Зокрема, спробувати себе в ролі дизайнера та стиліста, підібрати модний сучасний образ.

Розробити креативний дизайн інтер’єру класної кімнати спроможні випускники освітньої програми «Професійна освіта (Дизайн)». Під час зустрічі учні переглянули світлини, аудиторій факультету, дизайн-оформлення яких спроектували студенти факультету. Особливо зацікавлено слухали учні про перспективи навчання за новою освітньої програмою «Професійна освіта (Сфера обслуговування. Готельно-ресторанна справа)».

Лариса Гриценко гарант освітньої програми «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» закцентувала увагу, що більшість учителів закладу загальної середньої освіти є випускниками саме нашого педагогічного університету. Це те та спеціальність, яка дає широкий спектр навичок, необхідних для професійної діяльності, а також ведення побутової діяльності, знайомить з народними ремеслами та традиціями, вчить виготовляти сувеніри і подарунки, нести радість близьким та рідним, підтримувати наших захисників та один одного, спілкувати та працювати в команді.

You may also like...