МАЙБУТНІ КУЛЬТУРОЛОГИ ЗУСТРІЛИСЯ З ДИСИДЕНТОМ СЕМЕНОМ ГЛУЗМАНОМ

Студенти факультету технологій та дизайну на запрошення стейкголдера спеціальності 034 Культурологія, директорки Полтавського літературно-меморіального музею Панаса Мирного Світлани Завалій, стали учасниками творчої зустрічі з Семеном Глузманом – письменником, правозахисником, дисидентом і політв’язнем.

Семен Фішелович поділився з аудиторією відомими й маловідомими фактами зі свого життя. У молодому віці лікар наважився на ризиковану справу – видав власну незалежну медичну експертизу, яка простувала наявність психічної хвороби у відомого правозахисника Петра Григоренка, якого тоталітарна влада засудила до перебування у психіатричній лікарні. Цей сміливий вчинок послужив причиною ув’язнення у концтаборах. Відбуваючи покарання, Семен Глузман познайомився з такими непересічними особистостями як Василь Стус, Іван Світличний та Левко Лук’яненко.

Розповідаючи про поета Василя Стуса, письменник наголосив на тому, як важливо за героїзованим образом побачити щиру людину з українським серцем. Він нагадав майбутнім культурологам, що дисиденти були не революціонерами, а інтелігентними особистостями, які наважилися силою слова виступати за інтереси українства.

Після спілкування аудиторії з Семеном Глузманом всі охочі мали змогу придбати книги письменника, в яких автор поділився спогадами про перебування у радянських концтаборах. Наприкінці зустрічі гості висадили у меморіальному парку липу та запустили рибу до ставочка Панаса Мирного

You may also like...