І УЧНІВСЬКІ НАУКОВІ ЧИТАННЯ “THE FIRST STEPS TO SCIENCE” НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

27 квітня 2023 року  відбулися І учнівські наукові читання “The first steps to science”в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. Ініціаторами заходу була Студентська рада ПНПУ імені В. Г. Короленка за підтримки ректора  університету Марини Гриньової. Відкриття заходу провели у залі засідань навчального корпусу №2, після чого учасники продовжили роботу на факультетах університету за тематичними секціями.

На факультеті технологій та дизайну радо відчинила двері для молодих науковців секція: «Технології та дизайн.» Із вітальним словом до учасників та гостей звернулася очільниця факультету технологій та дизайну Юлія Срібна. Вона окреслила перспективи навчання на факультеті за різними спеціальностями та перевагами студентського життя.

Учасниками були учні 11 класів Полтавських загальноосвітніх шкіл та ліцеїв № 3, 9, 14, 20, 32, 37, а також представники з Полтавської та Харківської областей: Кибинської гімназії Миргородської міської ради, Бричківського НВК, Великобузівського навчально-виховного комплексу Наталинського ліцею Красноградського району Харківської області.

Теми доповідей були найрізноманітнішими: «Технологічні особливості українського регіонального писанкарства», «Символізм дерева життя в українській культурі», «Традиції української вишивки у творчості Надії Вакуленко», «Особливості художньої обробки деревини на Полтавщині» тощо.

Учениця Марія Яковенко Наталинського ліцею Наталинської сільської ради Красноградського району Харківської області (науковий керівник Анна Подоляко), презентувала доповіть на тему «Роль комп’ютера на уроках трудового навчання.»

Учениця Валерія Марюхна Великобузівського навчально-виховного комплексу Шишацької селищної ради Полтавської області (науковий керівник Геннадій Світличний) повідомила наукову роботу на тему «Гурток коворкінг » ОК ТрудовичОК та розвиток технологічного напрямку у сучасній школі.

Учениця Анастасія Гопко Наукового ліцею №3 Полтавської міської ради (науковий керівник Наталія Дубик) озвучила наукову доповідь на тему «Символізм дерева життя в українській культурі» Кожен учасник читань після завершення отримав сертифікат. Студентська рада Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка організувала унікальну екскурсію музеями університету, а також м Полтава.

You may also like...