Відбулася прем’єра колекції «Барви незалежності» від студентського театру мод факультету технологій та дизайну під час урочистостей з нагоди святкування 110-річчя Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка

Студентський театр мод факультету технологій та дизайну реалізує креативні проєкти здобувачів вищої освіти вже близько 25 років. Незмінним керівником є кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності Тетяна Борисова. За ескізами студентів спеціальності 015.00 Професійна освіта (Дизайн) майже щороку доробок театру мод поповнюється новими колекціями одягу, нині їх виготовляють студентки спеціальності 015.36 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) під керівництвом кандидатки педагогічних наук, доцентки Наталії Орлової.

Процес створення моделей цікавий та багатоетапний: спершу розробляється ідея, формується концепт на заняттях з художнього проєктування одягу; знання та навички з конструювання та моделювання одягу сприяють якісній розробці лекал та крою деталей виробів; опанування технології виготовлення швейних виробів у сучасно оснащених аудиторіях стає запорукою успішного пошиття моделей. І звичайно ж презентація та дефіле – підготовку за цим напрямом реалізується через вибіркові освітні компоненти, які пропонують викладачі кафедр факультету технологій та дизайну.

За ініціативи декана факультету технологій та дизайну Юлії Срібної студентками факультету виготовлена колекція «Барви Незалежності».

Україна в серці кожного: і дорослого і малого. Вона дорога нам і рідна як мати, матінка, яка дбає про майбутнє дітей, а діти оберігають рідну неньку.

«Барви Незалежності» об’єднали у творчому проєкті вихованок президентці Полтавської обласної дитячої громадської організації «Століття краси», президентом якої є випускниця факультету технологій та дизайну Ольга Агєєва та студенток театру мод факультету технологій та дизайну, керівником якого є також випускниця нашого університету, доцентка Тетяна Борисова.

Презентація проєкту «Барви Незалежності» відбулася у супроводі вокального дуету: Марія Ревека – учениця дитячої музичної школи № 1 імені Платона Майбороди та Наталія Сулаєва – заслужена артистка України.

Щиро дякуємо креативним особистостям, дотичним до реалізації проекту!

You may also like...