З нагоди святкування 110-річчя ПНПУ імені В.Г. Короленка викладачі кафедри теорії і методики технологічної освіти провели для учнів Наукового ліцею № 3 Полтавської міської ради МК «Янгол Миру»

12 квітня 2024 року з нагоди святкування 110-річчя ПНПУ імені В.Г. Короленка відбулася зустріч учнів 6-Н класу Наукового ліцею №3  із науково-педагогічними працівниками кафедри теорії і методики технологічної освіти та студентами – майбутніми вчителями технологій.

Студенти спеціальності 014.10 Середня освіта (трудове навчання та технології) Катерина Коваль та Ілона Тітенко зустрічали учнівську молодь біля виставки, зорганізованої факультетом технологій та дизайну. Катерина Коваль розповіла ліцеїстам про творчий доробок студентів – майбутніх учителів технологій, Ілона Тітенко закцентувала увагу на колоритних виробах великодньої тематики – панно із писанками. Учні висловили захоплення майстерністю та вишуканістю виготовлених виробів.

Викладачі кафедри теорії і методики технологічної освіти підготували для ліцеїстів творчий майстер-клас «Янгол миру». Доцентка Оксана Кудря ознайомила школярів з технологією виготовлення оберегу в техніці текстильної пластики. Кожен учень мав можливість проявити свої творчі здібності та виготовити виріб у обраних кольорах.

Допомагали ліцеїстам в освоєнні нової технології студенти спеціальності 014.10 Середня освіта (трудове навчання та технології) Ірина Карпекно, Катерина Коваль, Ілона Тітенко. Разом зі школярами обговорили асортимент виробів, що використовується у якості декору на великодні свята, приділили увагу особливостям його використання при створенні святкових композицій до великодніх свят.

Додатково з учнями під час  заходу опрацювали технологію виготовлення штучних квітів в техніці паперпластики. Дівчатка із задоволенням долучилися до створення додаткового декору, який можна буде використати у створенні колективних композацій великоднього спрямування.

У ході заходу класний керівник Анна Коняхіна розглянула можливі варіанти колективних виробів для майбутньої виставки у Науково ліцеї № 3, обговорили подальшу співпрацю із викладачами та студентами факультету технологій та дизайну. Наприкінці зустрічі учні Наукового ліцею № 3 висловили захоплення та слова вдячності науково-педагогічним працівникам та здобувачам освіти за цікавий майстер-клас.

You may also like...