Факультету технологій та дизайну – учасник обласного свята писанки

Викладачі й студенти факультету технологій та дизайну 7 травня 2024 р. взяли участь в обласному благодійному Великодньому вернісажі «Воскресни, писанко!». Подія стала відродженням соціокультурного проєкту, що востаннє проходив у 2018 р. Нинішній захід на підтримку збору для 503 окремого батальйону морської піхоти проходив на базі Карлівського міського будинку культури та включав тематичну концертну програму та виставку-продаж майстрів народного мистецтва, а також майстер-класи. Режисером заходу був директор МБК, магістрант кафедри культурології Олександр Горбатко.

Основна концертна програма будувалася за участю колективів народного мистецтва Карлівської об’єднаної територіальної громади (Карлівського МБК, центру позашкільної освіти, дитячої музичної школи, Попівського сільського клубу, Максимівського та Лип’янського сільських будинків культури). Серед учасників заходу була й здобувачка освіти педуніверситету, співачка Галина Тютюнник. За підтримки стейкголдера, громадської організації «Об’єднані надією» (голова – Роман Шестопал) університетська громада представила на вернісажі вироби здобувачів освіти факультету технологій та дизайну.

Гості заходу мали можливість переглянути яскраві, колоритні колекції одягу від моделей Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Галактіоновича Короленка. Блакитний та жовтий – кольори незламності та незалежності! Ці барви в багатьох цивілізаціях символізують велич. Вибір українцями саме цих кольорів підкреслює ставлення до символів життя – вільного неба та родючого колосся. Блакитний та жовтий – кольори багатовікової історії українського державотворення. Тому для України як держави, котра прагне стати повноправним членом Європейського союзу, природним є вияв пошани до своєї національної символіки. Колекція «Барви Незалежності» виготовлена за ініціативи декана факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Юлії Срібної студентками спеціальностей Професійна освіта (Дизайн) та Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) піл керівництвом Наталії Орлової. Демонстрував колекцію «Барви Незалежності» студентський театр мод факультету технологій та дизайну під керівництвом – Тетяни Борисової.

За окремим столом відбувався майстер-клас із писанкарства, який проводили Оксана Кудря, Сніжана Шпортюк, Наталія Орлова та Наталія Нагорна разом зі студентами факультету.

У фіналі заходу моделі у жовто-блакитних кольорах підкреслили патріотичність поетичного заклику співака Олександра Горбатка під час пісні «Переможемо».

You may also like...