Відбулося засідання робочої групи із обговорення ОПП першого бакалаврського рівня за спеціальністю 034 Культурологія

На кафедрі культурології Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбулася зустрічі стейкголдерів, здобувачів освіти та професорсько-викладацького складу кафедри на яких члени робочої групи обговорили проєкт освітньо-професійної програми 2024 року набору та проаналізували висновки експертної групи та ГЕР Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з акредитації ОП «Культурологія». Зустріч відбулася на базі Центру культури та дозвілля Полтавської міської територіальної громади. Директорка ЦКД ПМТГ Оксана Михайленко є членом робочої групи з обговорення освітньо-професійної програми для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 034 Культурологія.

Засідання проводила гарантка ОП, докторка педагогічних наук, доцентка кафедри культурології Рената Винничук, яка зазначила, що нині діюча освітня програма отримала схвальні відгуки від здобувачів вищої освіти, наукової спільноти та роботодавців, повідомила присутніх про пропозиції та рекомендації експертів які проводили акредитацію освітньої програми, щодо вдосконалення її змісту та наповнення.

В обговоренні взяли участь члени проєктної (робочої) групи: завідувач кафедри культурології, доктор історичних наук, доцент Олександр Лук’яненко, який акцентував увагу на посиленні запровадження дуальної освіти та сертифікатних освітніх програми, оскільки у ОП наявні всі можливості для її реалізації, а також активізації кола здобувачів до неформальної освіти, участі в програмах академічної мобільності, покращенні профорієнтаційних заходів стосовно прийому на дану ОП фахово підготовленої молоді.

Докторка педагогічних наук, професорка Любов Кравченко, зазначила про  необхідність внесення змін до освітніх компонентів з урахуванням регіонального аспекту, а також посилити участь здобувачів освіти у міжнародних обмінних програмах, грантових проектах та Міжнародній науковій мобільності та збільшити кількість публікаційної активності. Кандидатка мистецтвознавства, доцентка Алла Литвиненко погодилася з пропозицією ЕГ щодо доцільності оприлюднення результатів обговорень рекомендацій, пропозицій та моніторингових опитувань зацікавлених сторін освітнього процесу.

Від роботодавців директорка Центр культури та дозвілля Полтавської міської територіальної громади Оксана Михайленко наголосила на необхідності продовження співпраці з усіма представниками зацікавлених сторін, а також про необхідність більш чіткої уваги до  врахування позицій ринку праці та регіонального чинника; взявши до відома рекомендації експертної групи, програма отримає акцент на регіональності та підвищить рівень її унікальності. від здобувачів вищої освіти – студентки Олександра П’ятак та Ярослава Куліш підтримали пропозиції присутніх.

Висловлюємо щиру вдячність стейкголдерам за активну участь у роботі над оновленням освітніх програм, продуктивну співпрацю та зацікавленість в удосконаленні процесу підготовці фахівців з культурології у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка.

You may also like...