На факультеті технологій та дизайну пройшли презентації сертифікатних освітніх програм та вибіркових дисциплін для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти

9 квітня 2024 року викладачі кафедри професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності, кафедри культурології та кафедри теорії і методики технологічної освіти здійснили презентацію для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти факультету технологій та дизайну на 2024-2025 навчальний рік.

Очільниця факультету технологій та дизайну доцентка Юлія Срібна наголосила на важливості вибору індивідуальної освітньої траєкторії кожним здобувачем освіти, яке є їх невід’ємним правом та надає їм можливості для  максимальної реалізації особистого потенціалу.

Заступниця декана з навчальної роботи Анна Шовкова ознайомила студентську молодь з особливостями вибору дисциплін в 2024 навчальному році, розміщенням каталогів ДЗВ на сторінках університету та кафедральних сайтах. Анна Олександрівна зосередила увагу студентів на специфіці вибору сертифікатних освітніх програм та їх перевагах.

На заході були присутні студенти, що навчаються за різними освітніми програмами: ОП «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)»; ОП «Професійна освіта (Дизайн); ОП «Професійна освіта (Сфера обслуговування. Готельно-ресторанна справа); ОП «Професійна освіта (Транспорт. Логістика)»; ОП «Середня освіта (Трудове навчання та технології)»; ОП «Культурологія».

Кафедрою професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності було презентовано шість сертифікатних освітніх програм. Тетяна БОРИСОВА розповіла про особливості сертифікатної освітньої програми «Дизайн одягу» та креативні потенціал майбутньої професійної діяльності завдяки навчанню за даною програмою, Наталія ОРЛОВА наголосила на основних змістових модулях сертифікатної освітньої програми «Рекламна діяльність» та її важливості для здійснення успішної кар’єри у сфері рекламного дизайну, Оксана КУДРЯ детально розкрила тематику кожного освітнього компонента сертифікатної освітньої програми «Інновації розвитку Fооd-індустрії», Микола БЛИЗНЮК представив викладачів та дисципліни, які вони будуть викладати за сертифікатною освітньою програмою «Інноваційні аспекти діджиталізації у професійній освіті», Валерій ТИТАРЕНКО запропонував здобути додаткову кваліфікацію інструктора з водіння, пройшовши навчання за сертифікатною освітньою програмою «Майбутнє на дорозі ТрансФормуй світ транспорту», Петро МОЛЧАНОВ представив перспективи розширення працевлаштування завдяки вивченню сертифікатної освітньої програми «Мобільність майбутнього: інтелектуальні транспортні рішення».

Кафедра теорії і методики технологічної освіти презентувала дві сертифікатні освітні програми. Лариса ГРИЦЕНКО розкрила особливості сертифікатної освітньої програми «Художньо-етстетичні практики в освітньому просторі», наголосила на їх спрямованості щодо забезпечення розвитку фахових здібностей студентської молоді у процесі сприймання, інтерпретації творчих робіт народних майстрів, розвитку інтересу до культури рідного краю в практичній художньо-творчій діяльності. Любов ХОМЕНКО надала інформацію щодо сертифікатної освітньої програми «Цифрова трансформація освітнього процесу», спрямованої на забезпечення розвитку фахових компетентностей студентів у процесі застосування цифрових технологій та нових інформаційних інструментів та підготовку молоді до самореалізації та подальшого самовдосконалення.

Кафедра культурології презентувала здобувачам освіти сертифікатну освітню програму «Соціокультурна діяльність у закладах освіти». Олександр ЛУК’ЯНЕНКО наголосив, що вона покликана сформувати професійну компетентність фахівця, спроможного здійснювати соціокультурну діяльність у закладах освіти. Після її опанування студенти зможуть розробляти та керувати соціокультурними подіями, використовувати комунікаційні технології у професійній діяльності, використовувати інноваційні та інформаційні технології соціокультурної роботи тощо. Серед освітніх компонентів сертифікатної освітньої програми є «Практикум з екскурсознавства», «Основи презентаційної діяльності», «Методика організації хобі-класів», «STEAM-технології у дозвіллєвій діяльності» та ін. Унікальність програми в тому, що її забезпечують викладачі різних кафедр факультету технологій та дизайну.

You may also like...