Новий формат проведення практичних занять з навчальної дисципліни «Композиція костюма» втілили викладачі кафедри професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності Наталія Орлова та Тетяна Борисова

У рамках тижня факультету технологій та дизайну 24 квітня 2024 р. відбулося практичне заняття з навчальної дисципліни «Композиція костюма» для студентів 2 курсу спеціальностей “015.00 Професійна освіта (Дизайн)”, “015.36 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)” на базі Полтавського художнього музею (галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка. Нині в стінах музею експонується фотовиставка з приватної збірки Олексія Петренка, присвячена 175-річчя від дня народження фотографа ««Погляд з минулого» – мистецтво світлопису історичної Полтавщини в роботах Йозефа Хмелевського».

Споглядаючи фотороботи митця здобувачі освіти мали можливість проаналізувати особливості конструкції, декору костюмів різних верств населення Полтавщини, людей різного роду занять та віку. Цікавими є фотороботи Йозефа Хмелевського як ретрорепортаж про архітектуру та побут українців минулого століття. Ретельне вивчення фотомистецтва минулого дозволяє віднаходити ідеї для творчих наукових досліджень та освітніх проєктів у майбутньому. Тому відвідування виставок є цінним досвідом для майбутніх викладачів спеціальних дисциплін дизайнерського спрямування.

Організатори заходу – викладачі кафедри професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності Тетяна Борисова та Наталія Орлова.

You may also like...