Відбувся майстер-клас «Організація івентів у територіальній громаді»

У рамках тижня факультету технологій та дизайну відбувся майстер-клас «Організація івентів у територіальній громаді». Спікеркою заходу була Ярослава Куліш, методистка Центру культури та дозвілля Полтавської міської територіальної громади, здобувачка освіти кафедри культурології, яка нині однією з перших студентів-культурологів в Україні опановує освітню програму за дуальною формою здобуття освіти. Студенти разом із викладачами Олександром Лук’яненком, Віталієм Дмитренком та Аллою Литвиненко ознайомилися зі специфікою роботи методичного відділу Центру культури та дозвілля. Завідувачка структурного підрозділу, Євгенією Гончар розповіла про практику роботи з творчими колективами, розібрала з молоддю методику роботи над сценаріями заходів та поділилася історіями взаємодії з різними закладами культури й організаціями.

Завідувачка художньо-оформлювальної майстерні Наталія Скріпко розповіла про прийоми створення декораційного оформлення, про трансформацію декорацій. Поділилася секретами роботи з м’якою декорацією, розповіла про функції бутафорських предметів і реквізиту. Студенти побачили практичне втілення реквізиту методом «пап’є-маше», набивним засобом, тощо. У холі Центру відбувалася підготовка локацій до Великодніх свят, де молодь побачила трансформацію інтер’єру та його значення в роботі над створенням декораційно-художнього оформлення.

Освітлювач Костянтин Фомін продемонстрував культурологам застосування світлового обладнання, що використовується в ході концертів, шоу-програм та під час урочистих заходів і  дає їм можливість здаватися більш цікавими і ефектними в очах учасників. Він продемонстрував світлове обладнання, генератори спецефектів, джерела світла і прожектори, світлове обладнання, розповів про інтелектуальні світлові прилади.

Ярослава Куліш познайомила здобувачів освіти з можливостями нового Молодіжного простору, що діє на базі ЦКД ПМТГ. Олександр Лук’яненко вручив директорці установи культури, випускниці кафедри культурології, а нині стейголдерці Оксані Михайленко Почесну грамоту Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка за постійну підтримку ініціатив та співпрацю.

You may also like...