СТУДЕНТИ І ВИКЛАДАЧІ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ПРОВЕЛИ ЗАХІД ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ  У НАУКОВОМУ ЛІЦЕЇ № 3 ПОЛТАВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

18 травня 2023 року для учнів Наукового ліцею № 3 студенти і викладачі факультету технологій та дизайну провели захід «День вишиванки єднає українців».

Під час заходу Дарина Глущенко, студентка групи ПН(лп)-34ознайомила учнів із історією виникнення та утвердження в Україні Святи вишиванки. Розповіла про українська вишиванку як про етнічний бренд, перевірений історією. Продемонструвала школярам нові колекції вітчизняних та зарубіжних дизайнерів, які надихнулися українською народною вишивкою та традиційними вишиванками і інтерпретували це в  у своїй творчості при створенні колекцій одягу.

Викладач факультету технологій та дизайну доцентка Оксана Кудря ознайомила учнів із історією української вишиванки. У ході заходу учні мали можливість розглянути автентичну полтавську сорочки, дізнатися про історію вишивки «білим по білому». Особливе зацікавлення в школярів викликала інформація про символічне значення кольорів та орнаменту української народної вишивки. Розмаїття вишивальних технік розглянули на автентичних зразках вишитих виробів.

You may also like...