СТУДЕНТИ Й ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ КУЛЬТУРОЛОГІЇ ПРОЙШЛИ КУРС ІЗ КУЛЬТУРИ ТОЛЕРАНТНОСТІ

Здобувачі освіти та викладачі кафедри культурології завершили навчання на курсі «Культура толерантності: як побудувати суспільство, комфортне для всіх» на платформі онлайн-курсів Prometheus. Курс реалізований у межах комунікаційної кампанії з просування толерантності в Україні «Respect UA». Нею опікується Міжнародний центр перспективних досліджень за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

Слухачі опанували 7 модулів, у яких ознайомилися з поняттям толерантності та коренями нетолерантності; з’ясували, наскільки толерантним є українське суспільство; лектори визначили форми нетолерантності; охарактеризували толерантність та культуру миру, проаналізували міфи про толерантність в Україні; дали рекомендації, як зробити спілкування толерантнішим, та описали толерантність під час пандемії COVID-19 як спосіб пізнання себе.

Серед лекторів бум музикант, фронтмен і вокаліст гурту «ДахаБраха» Марко Галаневич, поет Любко Дереш, юристка з міжнародного права, координаторка правозахисних проектів Програми розвитку ООН в Україні Світлана Колишко, теле- та радіоведуча, письменниця Лариса Денисенко. Про різні складові теми толерантності доповідали теле- та радіоведучий, медіа-експерт Андрій Куликов, еко-активіст, музикант, поет Павло Вишебаба та поетеса, дитяча письменниця, літературознавиця Мар’яна Савка.

Слухачі курсу отримали сертифікат про його завершення, що є черговим елементом неформальної освіти культурлогів.

You may also like...