ВІДБУВСЯ НАУКОВИЙ СЕМІНАР АСПІРАНТІВ КАФЕДРИ КУЛЬТУРОЛОГІЇ

2 червня 2023 р. на кафедрі культурології Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся науковий семінар аспірантів спеціальності 015 Професійна освіта. Науковці ознайомили молодих дослідників з новітніми тенденціями в українській науці науки. Так, професорка Любов Кравченко поділилася досвідом організації захистів дисертацій в одноразових радах, доцентка Рената Винничук зауважила значення публікаційної активності та міжпредметної методології, а Віталій Дмитренко подав аналіз останніх змін законодавства, що регулює структуру та оформлення кваліфікаційної роботи. Завідувач кафедри Олександр Лук’яненко розкрив питання грантової підтримки та співпраці з радою молодих учених.

Під час наукового семінару аспіранти відзвітували про успішність упродовж 2022-2023 н. р., публікаційну активність та участь у наукових симпозіумах. Результатами першого року навчання поділилися Наталія Калініна (тема дисертації «Розвиток соціально-психологічної культури майбутніх офіцерів у закладах військової освіти») та Наталія Шевченко («Формування ключових компетентностей майбутніх фахівців фінансової сфери у процесі професійної підготовки»).

Аспіранти другого року навчання звітували про просування на шляху апробації досліджень у виданнях, що входять до категорії Б, та матеріалах наукових конференцій різних рівнів (Шевченко Руслан з темою дисертації «Розвиток ключових компетентностей фахівців у процесі професійної підготовки в коледжах культури і мистецтв» та Оксана Михайленко з дослідженням «Підготовка майбутніх менеджерів соціокультурної діяльності до моделювання громадоцентричних професійних технологій»).

Аспіранти третього року навчання повідомили про проходження практики та участь у мистецьких проєктах, а також про перспективу отримання досвідом про провадження результатів власних наукових досліджень. Кафедра відзначила досягнення Назара Майструка («Підготовка фахівців декоративно-ужиткового мистецтва в навчальних закладах України (80-і роки ХХ століття – початок ХХІ століття)» та Ігоря Тетяніна («Формування професійної культури майбутніх керівників аматорських колективів декоративно-прикладного мистецтва у процесі фахової підготовки»).

You may also like...