СТУДЕНТИ-КУЛЬТУРОЛОГИ ВИВЧАЮТЬ ПРАКТИКУ ОФОРМЛЕННЯ ІВЕНТІВ

Викладачі та студенти кафедрі культурології є частими гостями у Центрі культури та дозвілля Полтавської міської територіальної громади. Там на практичному досвіді стейкголдер спеціальності, директорка закладу Оксана Михайленко знайомить молодь зі специфікою організації дозвілля закладом культури.

Під час одного з останніх візитів акцент стояв на вивчення роботи практики оформлення івентів. Студенти ознайомилися з прийомами декораційного оформлення відкритої фотозон. Здобувачі освіти ознайомилися з правилами вибору зручних та просторих майданчиків для таких локацій, щоб гостям заходу було завжди комфортно робити індивідуальні та колективні фотографії. Відповідно до рекомендації працівників Центру культури і дозвілля, молодь зауважила необхідність креативного підходу в декорування, за можливості обрамлення місця фотозони квітами, гірляндами та декоративними елементами. Однією із запорук вдалого проєкту є підтримка атмосфери свята, що надає чуттєвості фотографіям.

Оксана Михайленко звернула увагу на дотримання тематики в декоруванні фотозони. Зокрема, студенти ознайомилися з декількома проєктами Центру – фотозонами у ретро-стилі, із театральним куточком та локацією, оформленою прирдоніми матеріалами. Вони зясували, що використання різноманітного реквізиту (капелюхів, віял, табличок, посуду, драпіровок, об’ємних цифр і літер), дозволяє зробити на одному і тому ж тлі більше фото.

У холі закладу культури, де розтасовувалися локації, молодь ознайомилася з відмінностями декору дитячого свята та відрізняється вечора дорослих; дізналася про важливість освітлення, бо зазвичай фотографування відбувається під час заходів, що відбуваються в пізній час доби, тому в приміщенні зону розміщують в найсвітлішому місці. Студенти зауважили, що місце для фотографуваня повинно вміщати щонайменге двох-трьох осіб одночасно. Викладачі нагадали про заходи безпеки при підготовці та проведенні соціокультурного заходу.

You may also like...