Захід з нагоди Міжнародного дня толерантності проведено викладачем кафедри ТМТО для учнів Наукового ліцею № 3Полтавської міської ради

17 листопада 2023 року для ліцеїстів Наукового ліцею № 3 викладачем кафедри теорії і методики технологічної освіти доценткою Оксаню Кудрею проведено у форматі онлайн захід «Толерантність – ключ до мирного світу», присвячений Міжнародному дню толерантності. 

У ході заходу передбачалося: ознайомити учнів з історією свята; познайомити з поняттям «толерантність»; виявити основні риси толерантності та інтолерантності; сформувати правильне уявлення про толерантну поведінку; сприяти усвідомленню того, що добро слід починати із себе; пробудити у дітей бажання берегти людську гідність. Ліцеїсти проявили усвідомлений підхід  до розуміння важливість взаємоповаги, взаєморозуміння та взаємопідртимки.

Особливу увагу приділили питанню толерантного відношення до культурних надбань інших народів. Учні усвідомили важливість вияву поваги, прийняття та правильного  розуміння різноманітних культур нашого світу, різних форм самовираження і способів проявів людської індивідуальності.

Розглянули різноманітні шляхи популяризації української культури як в Україні, так і в світі. Активне зацікавлення викликала інформація щодо діяльності у даному напрямі факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, участь у проектах різних рівнів щодо відродження та пропагування культурних надбань українського народу в сфері декоративно-прикладного мистецтва.

Захід мав профорієнтаційну спрямованість.

You may also like...