У рамках проведення «Року позашкільної освіти» майбутні вчителі технологій відвідали Центр позашкільної освіти

29 листопада 2023 року у рамках проведення «Року позашкільної освіти» студенти спеціальності 014.10 «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» разом з кураторами груп доцентками Ларисою Гриценко та Оксаною Кудрею відвідали Центр позашкільної освіти.

Відбулася зустріч з директором Центру позашкільної освіти Ларисою Семенякою, яка привітала студентську молодь та викладачів, розповіла про особливості діяльності закладу в реаліях сьогодення. Для студентів провели екскурсію по закладу, під час якої розповіли про історію та реалії сьогодення Центру позашкільної освіти, про напрями, за якими здійснюється позашкільна освіта вихованців закладу.

Особливе захоплення студентів викликало відвідування музею центру, у якому представлено виробів декоративно-прикладного мистецтва та народних промислів. Доцентка кафедри теорії та методики технологічної освіти Лариса Гриценко привернула увагу студентської молоді до того, що зібрання музею якнайкраще демонструє культурну спадщину українського народу, дозволяє вивчати автентичні зразки виробів, виготовлених та оздоблених різними техніками.

Майбутні учителі технологій мали можливість ознайомитися із специфікою роботи гуртка паперопластики «Орігами», що діє при Центрі позашкільної освіти. Керівниця гуртка Людмила Олефіренко під час спілкування зі студентами зауважила, що у гуртку навчаються діти різних вікових категорій. Їх поєднує інтерес до творчості, яка включає виготовлення різноманітних виробів з паперу. Вихованці вивчають прийоми роботи в техніці класичного оригамі й сучасних техніках (модульне оригамі, кірікомі-оригамі, гофрування та ін.), вивчають прийоми конструювання виробів та способи передавання будови, пропорцій, форми, об’єму предметів. Людмила Іванівна приділила увагу особливостям організації проектної діяльності учнів в межах роботи над колективними виробами для різних заходів й творчих конкурсів. Продемонструвала вироби, що були виготовлені вихованцями гуртка.

Для майбутніх учителів технологій було проведено майстер-клас з об’ємної паперопластики  на новорічну тематику. Студенти опановували технологію роботи з папером в техніці орігамі.

Під час майстер-класу доцентка кафедри теорії і методики технологічної освіти Оксана Кудря закцентувала увагу студентів на важливості опануванні технологій та технік роботи з різними конструкційними матеріалами при виготовленні виробів, оскільки майбутня професійна діяльність як в закладах загальної середньої освіти, так і у позашкільних закладах буде пов’язання із залученням учнів до виконання проектів.

Наприкінці зустрічі студенти і викладачі факультету технологій та дизайну висловили вдячність адміністрації Центу позашкільної освіти та керівниці гуртка «Орігамі» за екскурсію та можливість ознайомитися з особливостями гурткової роботи учнів.

You may also like...