У ПНПУ імені В. Г. Короленка акредитовано освітньо-професійну програму «Культурологія» другого (магістерського) рівня вищої освіти

26 грудня 2023 р. на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти ухвалили позитивне рішення щодо акредитації освітньо-професійної програми «культурологія» другого (магістерського) рівня вищої освіти у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. Освітньо-професійна програма «Культурологія» другого (магістерського) рівня вищої освіти реалізується на кафедрі культурології (завідувач кафедри – д.і.н., проф. Олександр Лук’яненко, гарантка – к.мист., доц. Алла Литвиненко).

Експертна група працювала у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка з 6 до 8 листопада 2023 р. у віддаленому (дистанційному) режимі з використанням технічних засобів відеозв’язку. Відповідно до наказу №1337-Е від 20 жовтня 2023 р. до складу експертної групи ввійшли кандидатка філософських наук Тетяна Власевич (Львівський національний університет імені Івана Франка, керівник експертної групи), кандидатка філософських наук, доцентка кафедри культурології та менеджменту соціокультурної діяльності Наталія Столярчук (Волинський національний університет імені Лесі Українки) та здобувач вищої освіти Даниіл Єпик (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя).

Комісія зауважила, що колектив кафедри культурології демонструє високопрофесійну та згоджену роботу на факультету технологій та дизайну під керівництвом доцентки Юлії Срібної, співпрацюючи з усіма структурними підрозділами закладу вищої освіти, який очолює ректорка професорка Марина Гриньова.

Експертна група дійшла висновку, що реалізація освітньої програми передбачає якісну підготовку фахівців за спеціальністю 034 Культурологія та забезпечує необхідні потреби державних, громадських та приватних інституцій у висококваліфікованих фахівцях з розвитку сфери культури в м. Полтава та Полтавської області. Сильними сторонами ОП Культурологія є узгодженість цілей ОП із місією і стратегією Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка; врахування досвіду аналогічних вітчизняних та іноземних освітніх програм; підготовка випускників до здійснення управлінської і виробничої діяльності у сфері культури; проходження практик на базі різних закладів культури та в громадських організаціях. Комісія відзначила, що в реалізації ОПП задіяні висококваліфіковані фахівці, які мотивовані щодо розвитку освітньої програми і застосовують в своєму викладанні сучасні методики.

Професорсько-викладацький склад кафедри культурології на чолі з завідувачем д.і.н., проф. Олександром Лук’яненком і гаранткою ОПП к.мист., доц. Аллою Литвиненко висловлює вдячність членам експертної комісії, галузевої експертної ради, колективу ПНПУ імені В. Г. Короленка, академічній спільноті, стейкголдерам, які активно долучилися до акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми «Культурологія» другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Запрошуємо майбутніх абітурієнтів здобути якісну освіту в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка за акредитованою освітньою програмою «Культурологія» другого (магістерського) рівня вищої освіти.

You may also like...