На кафедрі професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності заслухали звіти здобувачів третього освітньо-наукового рівня вищої освіти спеціальності 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) 2 та 3 років навчання.

26 грудня 2023 року на засіданні кафедри професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності заслухали звіти здобувачів третього освітньо-наукового рівня вищої освіти спеціальності 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) 2 та 3 років навчання.

Євген Кулик, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри наголосив на вимогах до підготовки до захисту наукових досліджень аспірантів, до структури та оформлення дисертації, необхідно тісної співпраці здобувачів з науковими керівниками.

На порядку презентації результатів наукової діяльності акцентував увагу аспірантів професор кафедри Микола Близнюк, а також наголосив на необхідності якісного оформлення наукових розвідок, дотриманні вимог академічної доброчесності, правилах цитувань та посилань на літературні джерела.

Аспіранти третього року навчання презентували результати виробничої викладацької практики, а також результати наукової діяльності за 5 семестр. Зокрема, Анна Шовкова має 2 публікації у фахових виданнях України категорії Б та 5 публікацій апробаційного характеру, здійснює підготовку до проведення експериментальної частини наукового дослідження за темою «Розвиток інноваційної культури майбутніх викладачів закладів професійної освіти у процесі фахової підготовки» (науковий керівник – к. п. н., доцент Тетяна Борисова).

Владислав Колінченко працює над дисертаційною роботою за темою «Методика використання спеціального програмного забезпечення у процесі професійної підготовки майбутніх майстрів художніх промислів» (науковий керівник – д.п.н., професор Євген Кулик), має 2 публікації у фахових виданнях України категорії Б та 4 публікації апробаційного характеру.

Серед аспірантів 2 року навчання успішні результати в навчальній та науковій діяльності демонструє Михайло Ігнатенко. Він має 2 фахові публікації, численні доповіді на науково-практичних конференціях різного рівня, працює над другим розділом дисертаційної роботи за темою «Формування професійних компетентностей майбутніх викладачів дизайну на засадах впровадження в освітній процес Agіle-підходу» (науковий керівник – к. п. н. Наталія Орлова).

Олег Коваль тісно співпрацює з науковим керівником д. п. н., професором Євгеном Куликом над розробкою дослідження за темою «Формування інформаційно-дизайнерської компетентності майбутніх викладачів дизайну в процесі професійної підготовки».

Євгеній Огуй, аспірант 2 року навчання працює над розробкою актуальної наукової проблеми «Методичні засади професійної підготовки майбутніх фахівців харчових технологій до організації раціонального харчування дітей та підлітків» (науковий керівник – к. п. н. Тетяна Борисова).

You may also like...