НОВИЙ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНИЙ МЕДІАПРОЄКТ МАГІСТРАНТІВ КАФЕДРИ КУЛЬТУРОЛОГІВ

Магістранти кафедри культурології під час виробничої практики у громадських організаціях та установах культури усіх форм власності створюють нові медіапродукти, затребувані на ринку культури. Під час своєї діяльності на базі Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного Любов Андрух розробила та запустила проєкт про волонтерів Полтави. Культурний продукт створений у звʼязку з наближенням першої річниці початку визволення українських земель від рашистських загарбників (кінець березня – початок квітня). Відповідно до пропозиції Офісу Президента України, у рамках медійної кампанії #МістаГероїв, спрямованої на привернення додаткової уваги вітчизняної та світової спільноти до героїчних подій та водночас московських злочинів в Україні.

Проєкт Любові Андрух та ПОБД імені Панаса Мирного розроблений у рамках кампанії відзначення не лише конкретних міст, які відіграли ключове значення, а й людей, які стали основою опору у всіх куточках звільненої України. Основний наратив відео: усі міста – міста героїв, Як деокуповані так і прифронтові, так і ті, які знаходяться в тилу. Магістрантка кафедри культурології вирішила випустити проєкт #МістаГероїв.Полтава: «Запорука перемоги – надійний тил: історії полтавських волонтерів».

Серед запрошених гостей були волонтер, фахівець відділу культури і студентської творчості Центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Полтавської політехніки Ярослав Передерій, протоієрей Олександр Горай, голова волонтерського центру Харківсько-Полтавської єпархії Православної Церкви України та завідувач кафедри культурології ПНПУ імені В. Г. Короленка, очільник волонтерського штабу «Європейський вибір Полтавщини», член волонтерського загону «Оборона Полтави» Олександр Лук’яненко.

Гості ділилися історіями про ведення волонтерської діяльності у ході російсько-української війни та розповідали, як долучилися до волонтерської діяльності, що мотивує бути волонтером. У ході програми глядачі матимуть можливість дізнатися, як волонтери розуміють, кому в першу чергу необхідна допомога. Гості робили щирі зізнання з привод того, чи доводилося коли-небудь відмовляти в допомозі; які перешкоди траплялися у вашій волонтерській діяльності і чи бувало так, що через поставлене завдання у них виникав страх. Ведуча передачі Любов Андрух запитувала гостей проте, з якими стереотипами про волонтерство вони стикалися і які риси характеру й навички потрібні, аби стати волонтером. В кінці інтерв’ю запрошені ділилися роздумами з приводу того, до чого має бути готовим волонтер: які підводні камені існують в цій діяльності та що можна було б побажати людям, які хочуть волонтерити, але сумніваються у власних силах.

Директорка Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного Лариса Митрофанова як стейк-голдер освітньої програми «Культурологія» займається кураторством чергового проекту магістрантів та допомагає у втіленні в життя творчих планів молоді.

You may also like...