ТРИВАЄ СПІВПРАЦЯ УНІВЕРСИТЕТУ З ПОЛТАВСЬКОЮ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЮ ШКОЛОЮ І-ІІІ СТУПЕНІВ №10 ІМЕНІ В. Г. КОРОЛЕНКА

11 квітня 2023 року відбулося знайомство учнів Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 імені В. Г. Короленка з перспективами продовження навчання та отримання вищої освіти за освітніми програмами Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Очільниця факультету технологій та дизайну Юлія Срібна розповіла учням про особливості вступної компанії 2023 року, розповіла про спеціальності, за якими навчаються студенти на факультетуі.  Акцентувала їх увагу на нових освітніх програмах «Професійна освіта (Сфери обслуговування. Готельно-ресторанна справа)» та «Професійна освіта (Транспорт. Логістика)». Школярі зацікавились можливостями та перспективами міжуніверситетської академічної мобільності для студентів різних курсів та програмою Еразмус+, яка підтримує проєкти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді та спорту.

Декан факультету природничих наук та менеджменту Сергій Новописьменний надав учням інформацію стосовно освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів на факультеті. Ознайомив із актуальними питаннями цьогорічного вступу: графіком реєстрації на мультипредметний тест та спеціальностями, що мають особливу підтримку МОН України. Під час зустрічі відповів на численні запитання учнів щодо підготовчих курсів, вартості навчання, стипендії, можливостей поєднання роботи і навчання, умов проживання у гуртожитку та інших. Сергій Анатолійович запросив учнів та вчителів відвідати ботанічний сад Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Доцентка кафедри теорії і методики технологічної освіти Лариса Гриценко окреслила учням перспективи студентського життя, розповіла про розмаїття культурно-мистецьких осередків університету, до яких щороку запрошуються студенти різних освітніх програм. Особливий інтерес в учнів викликала інформація про діючий на факультеті технологій та дизайну  студентський театр мод, моделі для колекцій якого розробляють, виготовляють та демонструють самі студентки факультету.

У рамках профорієнтаційної роботи та співпраці зі школою для учнів відбувся майстер-клас «Традиційний розпис Полтавської писанки». Асистентка кафедри теорії і методики технологічної освіти Анна Шовкова та студенти спеціальності Яною Ніколаєнко і Аліна Широка на передодні Великодня навчали школярів розписувати писанки технікою гарячого воскового розпису. Анна Шовкова ознайомила учнів з писанкарством як традиційним видом декоративно-прикладного мистецтва, розповіла про символіку кольорів, писанкові орнаменти, різні техніки розпису писанок.

You may also like...