ВІДБУВСЯ ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС ДО ЮВІЛЕЮ ВАСИЛЯ БАРКИ

24 травня 2023 р. завідувач кафедри культурології Олександр Лук’яненко взяв участь у роботі ХІІ обласного літературного конкурсу «Відлуння заповітів земляків», присвяченого 115-річчю від дня народження Василя Барки (Василя Костянтиновича Очерета), що відбувся на базі Комунального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді».

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації, Олександр Вікторович входив до журі у номінації «Творча робота» разом із членкинями Спілки письменників України, поеткою, доценткою кфедри початкової освіти ПНПУ імені В. Г. Короленка Юлією Стрикіною та поеткою, бібліографом І категорії Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара Юлією Новоселецькою (Манойленко) та старшою викладачкою кафедри початкові освіти, природничих і математичних дисциплін ПНПУ імені В. Г. Короленка Ольгою Палехою.  У номінації «Дослідницька робота» до складу журі увійшли професорка кафедри української літератури ПНПУ імені В. Г. Короленка Світлана Ленська, доцентка кафедри педагогіки та суспільних наук ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ» Віта Сарапин та старший лаборант кафедри української літератури Тамара Деменська.

Журі оцінювало поетичні твори та есе 37 учасників з усіх куточків Полтавщини. Учні шкіл та закладів професійно-технічної освіти презентували твори-роздуми як на тему біографії письменника-ювіляра, так і присвячені переосмисленню його творчості та її актуалізації у зв’язку з російсько-українською війною. Члени журі визначили 19 переможців у номінаціях «Дослідницька робота» (голова журі – професорка Світлана Ленська) та «Творча робота». Гідними І місця визначили Анну Зінченко з оповіданням «Яблуні не цвітуть у серпні» (Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу ім. Л. І. Бугаєвської Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області) та Софію Караулову зі збіркою поезії «Зажур-гора»  (Опорний заклад «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області»). Серед тих, хто отримав дипломи ІІ та ІІІ ступеня, є вихованці Кременчуцького ліцею 4 «Кремінь» (Софія Єрмакова), комунального закладу «Полтавський міський багатопрофільний ліцей № 1 імені І. П. Котляревського» (Владислава Бєлоножко), професійно-технічного училища № 50 м. Карлівка (Дмитро Лисогор), комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 20 імені Бориса Серги» (Софія Чуб) та ін.

Педагоги познайомилися з талановитою молоддю Полтавщини, яка скоро гідно поповнюватиме ряди здобувачів вищої освіти. Співпраця викладачів університету з позашкільними закладами освіти приносить вагомі результати. Всі представлені роботи засвідчують сформованість читацької і наукової компетентностей учнів. Члени журі також ознайомили учасників конкурсу з освітніми програмами різних факультетів і висловили бажання працювати з ними надалі.

You may also like...