СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ЗУСТРІЛИСЯ З МАЙСТРИНЕЮ ОЛЕНОЮ КОРШУНОВОЮ

24 травня здобувачі освіти факультету технологій та дизайну разом із заступницею декана з виховної роботи Наталією Орловою завітали до Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського. Там відбулася творча зустріч із майстринею художньої вишивки Оленою Коршуновою.

Мисткиня розповіла про свій життєвий і творчий шлях. Її Дитинство пройшло у м. Каховка Херсонської області. Не зважаючи на радянську пропаганду, рідна бабуся Олени змалечку виховувала в онучці любов до України та її традицій. Олена В’ячеславівна показала власні шкільні фото, на яких, на відміну від своїх однолітків, які вдягали на шкільні свята звичайну форму, майбутня майстриня була у вишитій сорочці.

Сама ж Олена вишивати почала у 17-річному віці, коли вступила до Решетилівського професійного художнього ліцею. З теплом і посмішкою на обличчі вона згадувала цікаві випадки зі свого життя, поділилася історіями про спілкування з іноземцями з США та Японії, які, подорожуючи Україною, дуже цікавилися вишивкою решетилівських майстрів.

Цікавою була і розповідь Олени В’ячеславівни про історію української вишивки, а також традиційну для Полтавщини вишивку «білим по білому». Окрім цього, майстриня говорила про різновиди технік та символіку, яку вона використовує в своїх роботах.

You may also like...