Бібліотека університету презентувала колекції творів для підготовки культурологів

Бібліотека імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка здійснила підготовку навчально-методичного забезпечення освітніх дисциплін ОП «Культурологія» за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти. Відбір необхідної літератури з електронного каталогу здійснила завідувачка сектору наукової бібліографії науково-бібліографічного відділу Ольга Токміленко тематичні книжкові виставки й перегляди літератури підготували завідувачка сектору рідкісних видань та неопублікованих документів відділу обслуговування науковою та навчальною літературою Ірина Швидун, завідувачка сектору абонементів наукової та навчальної літератури відділу обслуговування науковою та навчальною літературою Світлана Тіткова, бібліотекарка 1 категорії відділу обслуговування науковою та навчальною літературою Ольга Сергієнко та завідувачка сектору читального залу періодичних видань відділу обслуговування науковою та навчальною літературою Світлана Леверя.

У переліку пропонованої літератури на особливу увагу заслуговують цінні видання, отримані бібліотекою від Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. Максима Рильського НАН України у межах доброчинної акції «Національна академія наук України – бібліотекам», зокрема багатотомники «Історія українського мистецтва» та «Регіонально-жанрова антологія українського музичного фольклору». Вагомим джерелом у процесі підготовки майбутніх культурологів слугують періодичні видання окресленої тематики: «Культура і етнос», «Мистецтво та освіта», «Мистецьке гроно», «Українська культура», «Образ-м», «Пам’ятки України», «Мова і культура» та інші.

Також до навчального й науково-методичного забезпечення зазначеної ОП включено ґрунтовні праці викладачів ПНПУ імені В. Г. Короленка та посібники, довідники, енциклопедії «Культурологія», «Історія мистецтв», «Українська та зарубіжна культура», видання на тему музеєзнавства і пам’яткознавства, дослідження культурного розвитку в історичному контексті, взаємозв’язку культури з різними царинами суспільного життя тощо.

You may also like...