До Дня Соборності України викладачі та студенти факультету технологій та дизайну провели низку майстер-класів для школярів міста

22 січня 2024 р., до Дня Соборності України викладачі та студенти факультету технологій та дизайну провели низку майстер-класів для школярів міста. Всіх відвідувачів гостинно привітала та ознайомила з діючими локаціями очільниця факультету Юлія Срібна.

У холі Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка лекційку «Вузлова лялька як елемент українського народного мистецтва та фольклору» у поєднанні з майстер-класом із виготовлення вузлової ляльки для учнів Ліцею №17 “Інтелект” Полтавської міської ради провела Наталія Свиридюк – заслужена майстриня народної творчості України, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України, членкиня Спілки дизайнерів України, арт-директорка креативного хабу “OTOLOVKO”, лауреатка Полтавської обласної премії імені Панаса Мирного, майстриня вузлової ляльки, здобувачка наукового ступеня доктор філософії зі спеціальності 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями). Активно допомагали у проведенні майстер-класу викладачки Тетяна Борисова, Оксана Кудря, Наталія Орлова, завідувачка лабораторією Сніжана Шпортюк та студентки Алла Козленко і Аліна Широка.

Паралельно для учнів Полтавського навчально-виховного комплексу (ЗНЗ-ДНЗ) №16 Полтавської міської ради Полтавської області майстер-клас із виготовлення магнітів у техніці пластилінографії «Барвінкова краса України» проводили викладачки Анна Шовкова, Наталія Нагорна та магістрантка Олена Князєва.

Під час майстер-класів було продемонстровано колекцію традиційних ляльок, представлених на виставці факультету технологій та дизайну. Гості мали змогу докладно розглянути творчі роботи студентів факультету технологій, створені за мотивами народної ляльки та з використанням традиційних технік.

You may also like...