Студенти й викладачі факультету технологій та дизайну вшанували героїв російсько-української війни на краєзнавчому заході

Здобувачі освіти факультету технологій та дизайну разом із викладачами Віталієм Дмитренком, Оксаною Кудрею та Олександром Лук’яненком відвідали  краєзнавчу годину пам’яті «Хто загинув за Вкраїну буде жити у віках», присвячену десятиліттю від початку АТО. Захід провела бібліографка сектору краєзнавчої літератури та бібліографії Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара, випускниця ПНПУ імені В. Г. Короленка Юлія Манойленко.

Студенти згадали хронологію подій, пов’язаних з Революцією Гідності та європейським цивілізаційним вибором України, що призвело до початку агресії росії проти України.

Гості заходу вшанували учасників масового громадянського протесту на столичному майдані Незалежності проти корупції та порушень прав людини. Серед тих, про кого згадували, і два полтавці: Ігор Миколайович Сердюк і Василь Пилипович Третецький. Під час години пам’яті відділи шану полеглим військовим із Збройних Сил України, підрозділів Національної гвардії та добровольчих батальйонів. Серед інших згадали полеглого в АТО Петра Федоряку – відомого в Україні та за її межами коваля, майстра художнього кування, ножаря, який умів варити булат і кувати дамаск, мав понад 100 учнів ковальської справи, був ініціатором створення Гільдії майстрів України «Коло» та поновлення традиції відзначати ковальські свята.  

Осібна увага була приділена початку діяльності «Полтавського батальйону небайдужих» — найактивнішої на Полтавщині та однієї з найчисленніших в Україні волонтерських організацій допомоги українським військовим у зоні АТО, заснованої навесні 2014 року архієпископом Полтавським і Кременчуцьким Федором та його однодумцями з Полтави.

На заході лунали вірші Юлії Манойленко та нашої землячки Тетяни Домашенко, яка і є авторкою крилатого вислову «Небесна Сотня». Гості змогли оглянути виставку книг із фондів бібліотеки, у яких віддзеркалюється будення України часів російсько-української війни.

You may also like...