Майбутні культурологи відвідали благодійний концерт-присвяту Героям Небесної Сотні

Здобувачі освіти кафедри культурології відвідали захід «Палають шини і серця», який відбувся 20 лютого у Центрі культури та дозвілля Полтавської міської територіальної громади. На концерті-присвяті Героям Небесної Сотні звучали пісні, які були написані під час Революції Гідності. Гостям були показані архівні відеорепортажі героїчних подій. У перервах між музичними творами глядачі спостерігали за театральними постановками, які відтворювали реальні події, що відбувалися на Майдані десятиліття тому.

Студенти відвідали й виставку полтавського художника Вартана Маркар’яна, приурочену до річниці Революції. що працювала у фойє Центру культури та дозвілля. На виставці були представлені картини з серії «Silent hunting» та діджитал, написані художником впродовж 2022-2023 років. Як свідчив сам художник, довготривалість війни, як невидиме відлуння, перебуває з українцями досить довго, ніби відбувається розпад радіоактивних елементів. Він досліджую теми війни, еміграції та екології, вважаючи, що одна подія породжує іншу. Ланцюг потреб в ресурсах, територіях, диктує агресивну політику, в свою чергу яка розпорошується отруйною сумішшю тотальної війни, порушуючи «екологію» взаємин між видами Homo sapiens. Виникає питання не тільки в проблемі вирішення екологічних лих, а й в подоланні війни, як духовної катастрофи людства Вся планета складається із звʼязків і ниток, обірвавшись в одному місці, поштовх виникне в протилежній частині. На думку митця, висловлену в його полотнах, ми – сукупність живих організмів, які пристосувалися до спільного проживання в певному середовищі, утворюючи з ним єдине ціле, і Ллюдині, необхідно стати одним із компонентів цілої системи природи для знаходження гармонії з собою і загальної цілісності.

Всі зібрані кошти будуть передані на придбання FPV дрона для 54 ОМБ. Захід став одним із соціокультурних проєктів, до яких залучена студентка-культурологиня Ярослава Куліш, яка нині здобуває дуальну освіту на базі стейкголдера спеціальності 034 Культурологія, ЦКД ПМТГ.

You may also like...