Викладачі та студенти факультету технологій та дизайну долучились до святкування Дня єднання України

16 лютого 2024 року під час урочистостей до Дня єднання України та з нагоди відкриття Навчально-наукового інституту іноземних мов ПНПУ імені В. Г. Короленка викладачі та студенти факультету технологій та дизайну презентували колекцію вишиванок «Квітуча перлина України», а також для майбутніх абітурієнтів підготували квест «Подорож Канадою».

Колекцію вишиванок виготовлено студентами факультету технологій та дизайну в техніці вишивка бісером під керівництвом декана факультету Юлії Срібної. Хореографічне оформлення та дефіле здійснено за участі народного ансамблю сучасного балету «Марія», народного хореографічного колективу «Міленіум» та студентів факультету технологій та дизайну. Ідея та постановка завідувача кафедри мистецтвознавства та позашкільної освіти Марини Погребняк.

Очільниця факультету технологій та дизайну Юлія Срібна гостинно зустріла майбутніх вступників та ознайомила з локаціями квесту «Подорож Канадою», розповіла як наш педагогічний університет підтримує зв’язки та співпрацює з громадськими організаціями та закладами освіти в Канаді.

Лекційку «Історія канадського одягу» про особливості елементів канадського костюма провела гарант освітньої програми «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» Тетяна Борисова, використовуючи елементи інтерактивного включення – моделювання методом наколки на манекені моделі жіночого одягу, дотримуючись композиційних рис традиційного канадського костюму. Допомагала у проведенні лекційки студентка Віта Матюха. Таким чином, майбутні абітурієнти знайомилися з особливостями дизайнерської діяльності на основі стилізації національного одягу.

Майстер-клас «Символи Канади» із виготовлення брелоків із фоамірану презентувала гарант освітньої програми «Професійна освіта (Дизайн)» Наталія Орлова. Досліджуючи композицію та кольорову гаму основних державних символів Канади та застосовуючи дизайнерський підхід майбутнім абітурієнтам було запропоновано спроєктувати та виготовити яскраві вироби. Допомагала у проведенні майстер-класу студентка Ксенія Шуляк.

Під час вікторини «Логістика Україна-Канада» гарант освітньої програми «Професійна освіта (Транспорт. Логістика)» Валерій Титаренко ділився особливостями формування економічних та транспортних сполучень, маркетингових та логістичних зв’язків між країнами-партнерами, при цьому акцентуючи увагу на перевагах навчання саме за цією освітньою програмою в нашому університеті.

На локації «Кулінарне мистецтво Канади. Проєкт із сервірування столу в канадському стилі» майбутніх абітурієнтів ознайомили з традиціями Канади в сфері кулінарії. Студентки Анастасія Плахота та Ірина Мірошниченко, провели для молоді дегустацію різних сортів хліба, що викликало особливе захоплення у гостей факультету.

Завідувач кафедри теорії і методики технологічної освіти професор Андрій Цина, професорка Валентина Титаренко, асистентки Наталія Нагорна та Анна Шовкова долучилися до профорієнтаційної роботи з молоддю. Гарант освітньої програми «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» Лариса Гриценко проінформувала про відкриття нових освітніх програм на кафедрі, пов’язаних зі STEM-освітою та робототехнікою. Гарант освітньої програми «Професійна освіта (Сфера обслуговування. Готельно-ресторанна справа)» Оксана Кудря надала інформацію стосовно особливостей підготовки фахівців та перспектив їх подальшого працевлаштування.

На локації кафедри культурології під час пізнавального квесту юні гості університету грали в інтелектуальну гру «Канадський експрес», яка знайомила дітей з мистецтвом та повсякденним життям однойменної північноамериканської країни. Діти активно долучалися до командної роботи разом із випускницею кафедри культурології, завідувачкою сектору культурно-просвітницької роботи відділу науково-методичної та культурно-просвітницької роботи бібліотеки Любов’ю Андрух та здобувачкою освіти Анастасією Федоренко. Дівчата презентували шкільній молоді освітні програми кафедри та розповідали про цікавинки підготовки культуролога у Полтаві.

Гостей по локаціях квесту гостинно супроводжували студенти Аліна Широка, Владислав Яковенко, Роман Гарець та Артем Батьковський.

You may also like...