Алла Литвиненко взяла участі у підвищенні кваліфікації з мистецтвознавства

Доцентка кафедри культурології Алла Литвиненко взяла участі у всеукраїнському науково-педагогічному  підвищенні кваліфікації з мистецтвознавства «Національний менталітет та творча особистість в історично-часовому контексті української музичної культури».

Організаторами стажування виступили Одеська національна музична академія імені А. В. Нежданової та Центр українсько-європейського співробітництва. Модераторкою стала доктор мистецтвознавства, професор, проректор з наукової роботи Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової Олександра Іванівна Самойленко.

Порушувалося питання національного менталітету як предмету гуманітарного вивчення, а також ролі  української національної музичної культури в історичній цілісності та регіональному розмаїтті. З’ясовувалися  естетичні засади музичної діяльності і музичного мислення, особливості творчого проєкту в сучасній українській музичній практиці та нові стильові напрями розвитку композиторської поетики. Актуальною була й екологічна проблематика у контексті музичної культури сучасності, зокрема  з’ясовувався вплив системно-мережевого принципу на стан української музичної культури та творчості.

Підвищення кваліфікації  завершилося роботою круглого столу на тему «Семантичний потенціал сучасної музично-творчої свідомості в реорганізації “ціннісної мережі” культури: український погляд», під час якого усі охочі змогли поділитися своїми враженнями і висловити думки. За результатами стажування було опубліковано збірник наукових праць, учасники отримали відповідні свідоцтва.

You may also like...