3 липня у Полтавській обласній бібліотеці ім. О. Гончара відбулося заняття з «Комп’ютерної абетки», який провела студентка кафедри культурології Мирослава Романенко

Вона розповідала про значення слова «робототехніка» та «роботи. Детально студентка зупинилася про першого робота, який був схожий на ляльку, яка виготовлена з глини, потім механічний пристрій – автоматон. Креслення людиноподібного робота було зроблено близько 1495 року Леонардо да Вінчі. Він був здатний сидіти, розсовувати руки, рухати головою.

Також студентка розповіла з чого складається робот, для чого призначені роботи, у яких сферах діяльності люди використовують роботів. Майбутня культурологиня розказала про результати наукових досліджень у робототехніці. Також вона розповіла хто такий робототехнік та сфери людської діялності, де можна використовувати роботів. Мирослава ознайомила відвідувачів із галузями роботехініки до яких можуть долучитися навіть діти.

Доможуть їм у цьому робототизовані іграшки, програмовані конструктори та набори для створення робота самостійно. Вони оснащені всім необхідним для роботехніка- початківця. Наприкінці заходу відвідувачі взяли участь у вікторині про роботів, відповідали на запитання, по фото відгадували види роботів. Заняття з «Комп’ютерної абетки» проходять щосереди о 15:00.

You may also like...