Відбувся святковий захід для людей з особливими потребами

У Полтавському міському центрів культури та дозвілля пройшов соціокультурний захід для людей з особливими потребами. Подію ініціювали та провели колектив факультету технологій та дизайну та стейкголдер спеціальності 034 Культурологія, Полтавська обласна громадська організація «Об’єднані надією».

Святковий івент проводився для молоді з інвалідністю 18+ з м. Полтава, об’єднаних спільними справами у межах проєкту «Надія є!» (співкоординаторка – Ольга Кошельник). У залі Полтавського МЦКД за сприяння директорки закладу, Оксани Михайленко перед полтавцями виступив талановитий колектив із Карлівського міського будинку культури з інтерактивною Зимовою казкою «Новий рік у Країні Див». Серед акторів театральної студії «Антракт» здобувачі освіти педагогічного університету Галина Тютюнник («Аліса») (факультет педагогічної та мистецької освіти) та Микола Пилипенко («Валет») (факультет комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки). Режисер-постановник та один із акторів («Капелюшник») – магістрант кафедри культурології Олександр Горбатко. Присутні отримали неймовірне задоволення від активностей. Голова ПОГО «Об’єднані надією» Роман Шестопал разом із співзасновником ГО старшим лейтенантом Андрієм Боженком допомогли влаштувати дітям свято не лише організацією події, але й порадували солодкими подарунками.

Після театралізованої казки у холі Полтавського МЦКД відбувся майстер-класу з виготовлення Різдвяної зірки в техніці паперопластики, який організували за ініціативи декана факультету технологій та дизайну Юлії Срібної. Студенти факультету разом із викладачами Тетяною Борисовою, Оксаною Кудрею, Петром Молчановим та Анною Шовковою. Під керівництвом заступниці декана з виховної роботи Наталії Орлової студентство й викладачі допомагали учасникам майстер-класу опанувати техніку паперопластики, яка вважається специфічним мистецтвом моделювання паперових художніх композицій.

Захід, ініційований кафедрою культурології, став частиною івентів для здобувачів освіти, які мають на меті виховання у студентської молоді толерантного, чуйного ставлення до осіб з особливими потребами.

You may also like...